Luis Enrike (©Reuters)
Luis Enrike (©Reuters)

Muke s odbranom i realnim kvalitetom: Portugalci imaju bolje fudbalere od Španije

Vreme čitanja: 3min | uto. 27.09.22. | 13:18

Kaže Luis Enrike

Mediji pišu o odbrani i problemima sa kornerima, Luis Enrike odgovara: “Šta god vi mislili, defanziva je naša najjača strana“. Atmosfera se zakuvala posle poraza od Švajcarske (1:2) koji sada Špancima ostavlja samo jednu opciju da se domognu završnog turnira Lige nacije: da u Bragi savladaju Portugaliju.

Neće biti nimalo lako, jer su je poslednji put savladali još 2010. na Mundijalu u Južnoj Africi. Poslednjih pet međusobnih duela – sve sami remiji. Poslednja pobeda Španije na portugalskom tlu, pre 19 godina: 2003. slavila je Furija sa 3:0 u Gimaraisu.

Izabrane vesti

Vremena su se promenila, Fernando Santos je od Portugalaca predvođenih Kristijanom Ronaldom napravio jednu od najčvršćih ekipa Evrope, Španci su sproveli smenu generacije i još se traže, pa selektor Luis Enrike otvoreno priznaje: rival je individualno kvalitetniji.

Što se tiče Španije danas, Portugalci imaju bolje igrače od nas. Oni su starteri u Premijer ligi, La Ligi, drugim prvenstvima, izvoze mnogo igrača, vrlo zanimljivih“.

I poslednja utakmica, laganih 4:0 u Pragu, govori u prilog toj tezi. Ekipa u sastavu Diogo Kosta, Diogo Dalot, Ruben Dijas, Danilo Pereira, Mario Rui, Ruben Neves, Vilijam Karvaljo, Bernardo Silva, Bruno Fernandeš, Rafael Leao, Kristijano Ronaldo pregazila je Čehe. Ni sada ne bi trebalo da bude mnogo promena. Možda čak nijedna. Napadač Gonsalo Ramos i krilo Pedro Neto neće biti ni u konkurenciji za meč. Žoao Feliks se oporavio od povrede, ali nedovoljno da bi zaigrao od prvog minuta.

Kod Španaca su za ovu utakmicu otpali Cezar Aspilikueta i Erik Garsija, vratili su se Dani Karvahal i Dijego Ljorente i verovatno će odmah u startnu postavu. Pa opet, mnogo je nedoumica, jer javnost u odbrana vidi Enrikeov problem. Španci plaču za vremenima kada su se uzdali u Serhija Ramosa, ali njega Enrike u ovim godinama ne vidi u timu. Kao ni Naća Monreala.

U porazu od Švajcarske u Saragosi štopere su igrali Pau Tores i sada odsutni Garsija, pa se umesto njega očekuje Ljorente u prvih 11, mada nije isključeno ni da Enrike iznenadi Valensijinim 22-godišnjakom Ugom Giljamonom, najavio je on da će rotirati dosta jer su ovo poslednje utakmice pred Mundijal. Hose Gaja svakako će na levog beka, Karvahal desno.

Na golu Unaj Simon, u vezi, uvereni su španski mediji, Rodri i Koke sigurni, verovatno uz Pedrija. U špicu Alvaro Morata, na jednom krilu navodno Niko Vilijams, videćemo ko će na drugi bok.

Kad uporediš sa Portugalcima, zaista ne izgledaju bolje?

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

----------------

LIGA NACIJA (A DIVIZIJA) - 6. (POSLEDNJE) KOLO

Utorak

GRUPA 2

20.45: (2,50) Portugalija (3,15) Španija (3,20)

20.45: (1,75) Švajcarska (3,60) Češka (5,60)

*** kvote su podložne promenama

Ponedeljak

GRUPA 3

Engleska - Nemačka 3:3 (0:0)

/Šo 72, Maunt 75, Kejn 83 - Gundogan 52, Haverc 67, 87/

Mađarska - Italija 0:2 (0:1)

/Raspadori 27, Dimarko 52/

Nedelja

GRUPA 1

Austrija - Hrvatska 1:3 (1:1)

/Baumgartner 9 - Modrić 6, Livaja 69, Lovren 72/

Danska - Francuska 2:0 (1:0)

/Dolberg 34, Skov Olsen 39/

GRUPA 4

Holandija - Belgija 1:0 (0:0)

/Van Dajk 73/

Vels - Poljska 0:1 (0:0)

/Sviderski 58/



tagovi

Luis Enrike

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara