©Reuters
©Reuters

Na mišiće do šanse za osminu finala, Autralijanci "ubili" fudbal, pa presudili Tunisu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.11.22. | 13:04

Kenguri golom Mičela Djuka došli do pobede nad sastavom Džalela Kadrija - 1:0

Tri boda su tri boda, a na Mundijalu ti uvek otvaraju šansu da se domogneš borbe za plasman u osminu finala. Do prvog slavlja u Kataru stigla je Australija, koja je upotrebila sva dozvoljena sredstva i mogućnosti da slomi otpor Tunisa i stigne do prilike da u direktnom okršaju sa Danskom odlučuje o svojoj budućnosti na ovom takmičenju - 0:1 (0:1).

Australijanci su žustrom igrom uspeli da spreče pas igru i brze napade selekcije Džalela Kadrija, a onda su sačekali svoj trenutak i svojim najjačim oružjem, skok igrom, došli do kapitalnih bodova. Taj trenutak se dogodio u 23. minutu utakmice, kada je Mičel Djuk odlično reagovao posle ubačene lopte Krejga Gudvina sa levog boka i majstroskim udarcem glavom poslao loptu u suprotan ugao gola na kom je stajao nemoćni Ajmen Damen.

Izabrane vesti

Tunis je i pored te nemoći da se fizički nosi sa Australijancima uspeo da dođe do nekoliko kvalitetnih prilika da ugrozi Metjua Rajana. Mnogo toga je moglo da se promeni u finišu prvog poluvremena. Ipak, najzaslužniji što nije došlo do promene rezultata, i to ne samo u tom trenutku, već i kasnije tokom drugog poluvremena, bio je snažni Henri Soutar. O tome na koji je način odigrao ovaj meč pokazao je trenutak iz 41. minuta utakmice, kada je na fantastičan način ušao u šut Mohamedu Drageru. Samo dva minuta kasnije Msakni nije iskoristio zicer posle odličnog prodora i pravovremenog dodavanja Isama Žebalija.

Ekipa Grema Arnolda je uspela maksimalno da zatvori prostore ka svom golu i dodatno uspore igre brojnim prekidima i izmenama, pa je tako i broj izrazitih šansi Tunisa drastično smanjio u drugih 45 minuta igre. Nekoliko odličnih naleta imao je Naim Sliti, kojeg je bilo gotovo nemoguće zaustaviti po boku, ali je njemu, baš kao i svim ostalim saigračima iz navale Tunisa, nedostajalo mirnoće u samim završnicama akcija.

U samoj završnici akcija razbranio se i Metju Rajan, pa je nekoliko pokušaja Hazrija, Msaknija i Talbija uspeo da ukroti fantastični čuvar mreže Kopenhagena.

TUNIS - AUSTRALIJA 0:1 (0:1)

/Djuk 23/

Stadion: Al Džanub

Kapacitet: 44.325

Sudija: Danijel Zibert (Nemačka)

Žuti karton: Lajduni, Abdi (Tunis)

TUNIS (3-4-3): Damen - Talbi, Merija, Bron (od 73. Kešrida) - Lajduni (od 67. Hazri), Skiri, Drager (od 46. Sasi), Abdi - Msakni, Žebali (od 73. Henisi), Sliti.

AUSTRALIJA (4-3-3): Rajan - Rauls, Karičić (od 75. Degenek), Behič, Sautar - Muj, Mekgri (od 64. Mekgri), Irvin - Leki (od 85. Bakus), Djuk (od 64. Meklaren), Gudvin (od 85. Mabil).


tagovi

Katar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara