©Star Sport
©Star Sport

Na severu ništa novo, TSC ima roster za nastavak sezone

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.01.24. | 17:35

Nema naznaka transfera u Bačkoj Topoli posle odlaska Josipa Ćalušića

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Bačke Topole)

Navikli su navijači u srpskom fudbalu na česte odlaske i dolaske igrače, kao i na smene trenera, ali to u Bačkoj Topoli nije slučaj. Žarko Lazetić je trenutno strateg sa najdužim stažom u Mozzart Bet Superligi, a TSC je uspeo da sačuva većinu ekipe od prošle sezone. Ove zime za sada jedan odlazak, transfer koji je ušao u top pet prodaja ikada kluba sa severa Srbije. Josip Ćalušić je postao član japanskog tima Kašima Antlers za 300.000 evra. Nakon toga zatišje, bez ikakvih nagoveštaja dovođenja nekog novog igrača, ili neke eventualne prodaje. Sa jedne strane i zašto bi, jer se tim nalazi na trećoj poziciji domaćeg prvenstva i ima kompletiran sastav za nastavak takmičenja.

Izabrane vesti

Odbrana je slabija za pomenutog hrvatskog internacionalca, dok će do kraja sezone van terena biti povređeni Mateja Đorđević. Imaće stručni štab na poziciji centralnog beka do leta na raspolaganju kapitena Gorana Antonića, Nemanju Stojića, Dušana Cvetinovića i Vukašina Krstića. Ukoliko TSC bude i dalje praktikovao formaciju sa tri štopera neminovno je da će se tu najpre pojačati. Jedan od igrača koji bi mogao da dobije šansu je i Matija Popović (2007. godište), koji se takođe pojavio prvog dana priprema. Međutim, vidljivo je bilo pred kraj polusezone da je sve češće strateg ekipe, Žarko Lazetić, praktikovao postavku sa dva centralna beka, što znači da bi gore navedena petorka mogla da se bori za mesto u startnih 11, ili se u drugom slučaju otvara prostor za jednog vezistu u početnom sastavu.

Istakao je i na početku priprema Žarko Lazetić da su pre mogući odlasci iz ekipe fudbalera sa manjom minutažom, a u tu grupu spadaju pre svih Martin Mirčevski i Ivan Milosavljević. Makedonski napadač nije kročio na teren od derbija sa Vojvodinom u novembru, a tokom polusezone je skupio svega 247 minuta fudbala. Nema nagoveštaja njegovog odlaska, ugovorom je vezan za TSC do kraja tekuće godine. Mladi vezista i bivši član Voždovca, Ivan Milosavljević, je odigrao četiri meča u Mozzart Bet superligi, dok za Ligu Evrope nije bio registrovan. Kao i u slučaju Mirčevskog ne priča se o njegovom odlasku, a ugovoru mu stoji da je igrač Topolčana do leta 2025. godine. Na prozivci se pojavio i Nikola Čolić kojim je istekla pozajmicu u Novom Sadu, ali bi zbog velike konkurencije na svojoj poziciji krila mogao da potraži novu sredinu.

Vicešampion Srbije će u subotu 20. januara odigrati prvu pripremnu utakmicu protiv ekipe RFK Novi Sad kod kuće, nakon čega sledi odlazak u Španiju na drugi deo priprema. Tamo će rivali Topolčanima biti mađarski Diošđer, Vankuver, Sijetl Saunders i AIK iz Solne. Do početka prvenstva TSC će odmeriti snage i sa timom Radničkog iz Sremske Mitrovice.



tagovi

Žarko Lazetić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara