Uroš Kabić (©Starsport)
Uroš Kabić (©Starsport)

Na Vošinim pripremama ništa novo: Novosađani upisali četvrti remi

Vreme čitanja: 4min | čet. 13.07.23. | 20:42

Vojvodina odigrala bez golova sa kiparskim AEK-om

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Verovali su navijači srpske Stare dame da će konačno njihovi ljubimci doći do trijumfa i prekinuti niz remija na pripremama, ali ni posle četvrtog kontrolnog meča, ovaj put protiv kiparskog AEK-a iz Larnake, nije se desilo ništa novo. Zapravo jeste drugačiji samo rezultat, jer po prvi put izabranici Radoslava Bataka su na prijateljskim susretima u Sloveniji odigrali bez golova – 0:0.

Izabrane vesti

Lale i dalje ne znaju ni za pobedu ni za poraz, a preostao je još samo jedan duel u sklopu priprema na Mariborskom Pohorju, koji će Vojvodina odigrati već sutra sa slovenačkom Murom i pokušati da pobedom zatvori letnji ciklus priprema.

Trijumf u današnjem susretu bio bi utoliko važniji što je ovaj meč Lalama predstavljao najbolji test za prvi zvanični meč, upravo protiv kiparskog APOEL-a, u okviru drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencije. Naime, današnji rival Novosađana prošlu sezonu završio je na trećoj poziciji kiparskog šampionata, odmah ispod ekipe koja Staru damu čeka na prvoj stanici u Evropi, pa bi sigurno Vošinim igračima pobeda ulila dodatno samopouzdanje.

Ipak, treba imati u vidu da je Vojvodina igrala bez glavnih karika, odnosno da su šansu dobili igrači koji verovatno neće počinjati kao starteri, barem ne na samom početku naredne sezone. Iako je AEK u većem delu susreta imao inicijativu, Novosađani su takođe imali prilike za pogodak. Kiparski čuvar mreže odbranio je opasan pokušaj Bukinca u finišu prvog dela, a zamalo su u nastavku bili neprecizni Vukčević i novajlija Radulović, koji je pokazao da se vrlo brzo uklapa u tim. Sjajnom intervencijom u drugom poluvremenu istakao se i Vošin rezervni čuvar mreže Nemanja Toroman, koji je odbranio zicer i sačuvao svoju mrežu netaknutom.

Kao što je i ranije bio slučaj, trener Vojvodine Radoslav Batak danas je odmorio igrače koji su pre dva dana odigrali veći deo susreta protiv Slavena Belupa, a šansu je pružio grupi koja će se, po svemu sudeći, u zvaničnim susretima sa klupe boriti za veću minutažu. Za razliku od prošlog meča, Novosađani su, kao i u drugoj proveri protiv slovečakog Aluminija, krenuli u formaciji sa dvojicom napadača Vukčevićem i mladim Ivanovićem, u formaciji 4-4-2: Toroman – Bjeković, Traore, Ljubisavljević, Bukinac – Kabić, Miletić, Milosavljević, Baraj – Ivanović, Vukčević.

Od početka je AEK namentuo inicijativu i prebacio igru na polovinu Lala, dok se Vojvodina poprilično mučila sa organizacijom napada. Ruku na srce, ni teren nije dozvoljavao lepršavu igru, jer je pljusak poprilično natopio travu, te je protok lopte bio otežan. Stoga se često u poslednju liniju spuštao iz sredine Milosavljević, kako bi pomogao prilikom iznošenja lopte i kreiranja napada. Kiprani su zapretili već posle par minuta igre preko raspoloženog Kabesalija, nakon lepe akcije, ali je u tom momentu dobro reagovao Toroman i uhvatio loptu. Na novo uzbuđenje čekalo se do 19. minuta, a opet je viđeno pred Vošinim golom, kada je stoodostotnu šasnu propustio Ortiz. Ostao je sam kao duh u kaznenom prostoru, odlično ga je prethodno uposlio Kabesali, ali je on sa nekih pet metara loše zahvatio loptu i i lansirao je daleko iznad gola.

Trgnula se ekipa Radoslava Bataka sredinom prvog dela igre i pokušavala da probije po desnom boku preko brzonogog beka Bjekovića i mladog Kabića, ali nisu Novosađani uspeli da stvore konkretnu šansu i ugroze protivničkog čuvara mreže. Iz dobre situacije je pokušao Ivanović, ali je izblokiran, a udarci Baraja, Vukčevića i Kabića bili su jalovi. S druge strane, dosta sreće je imala Vojvodina posle proboja Faraja, koji je dobro gađao, a lopta zamalo završila pored stative. U poslednjim momentima prvog dela perspektivni bek Lala Stefan Bukinac na ozbiljan test je stavio golmana AEK-a, izuzetno precizan udarac uputio je iskosa, sa ivice kaznenog prostora, ali je odlično intervenisao Stilijanidis.

U nastavku susreta slična slika. Opet se Voša povukla na svoju polovinu, prepustivši AEK-u posed lopte, ali iako su imali inicijativu, Kiprani nisu uspevali da značajnije ugroze Novosađane. Sve do 60. minuta, kada se posle kvalitetnog napada u odličnoj situaciji našao Ortiz, ali se Ljubisavljević sjajno postavio i verovatno sprečio vođstvo Kiprana. Kabić je ustupio mesto novajliji Raduloviću, koji je malo razdrmao ekipu, probijao po desnoj strani, a imao i jedan dosta dobar pokušaj iz slobodnjaka i pokazao potencijal.

Najbliža vođstvu Stara dama bila je u 68. minutu, kada je Ivanović odlično proigrao Vukčevića, a crnogorski centarfor sa petnaest metara zamalo poslao loptu pored stative.

Jeste zatajio ofanzivni potencijal Novosađana, koji nisu uspeli da zatresu mrežu rivala, ali je Toroman pokazao da stručni štab može na njega da računa u momentima kada Carević bude sprečen da stane među stative. Mladi golman je fantastično reagovao u 73. minutu, nakon što je Ciorcis gađao glavom sa pet metara i tako sačuvao ekipu od prvog poraza na pripremama. Mnogo sreće Lale su imale i u samom finišu meča, Tričkovski je lobovao Toromana, ali je lopta završila pored gola, pa je susret okončan najnepopularnijim rezultatom.

PRIJATELJSKA UTAKMICA

VOJVODINA – AEK LARNAKA 0:0

Austrija, Vildon

Stadion: Vildon

VOJVODINA (4-4-2): Toroman – Bjeković (od 76. Petković), Traore, Ljubisavljević (od 76. Tanjga), Bukinac – Kabić (od 56. Radulović), Miletić, Milosavljević (od 62. Jeličić), Baraj – Ivanović (od 76. Jovanović), Vukčević (od 69. Kovačev)

AEK LARNAKA: Stilianidis, Tomović, Ortiz, Faraj, Lopes, Kabesali, Milićević, Pons, Sančez, Gjursko, Mamas. Igrali još: Pirić, Tumpas, Kasas, Ledes, Kapsis, Tričkovski, Gama, Englezou, Kaptum, Roberž, Andreou, Konstanti, Gonzales, Ciorcis, Katelaris



tagovi

FK VojvodinaAEK LarnakaPrijateljske utakmice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara