Gabrijel i Erling Haland (Foto: Reuters)
Gabrijel i Erling Haland (Foto: Reuters)

Najava dana (nedelja, 31. mart): Derbi dana na Etihadu!

Vreme čitanja: 3min | ned. 31.03.24. | 07:00

Pogledajte kratku bet analizu najinteresantnijih mečeva u danu pred nama...

LIVERPUL – BRAJTON, 15.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Engleska 1)

Crveni su generalno posmatrano uspeli da u velikoj veri izdrže nalet ogromnih kadrovskih problema i na deset kola pred kraj dele prvo mesto sa Arsenalom. Alisona, Žote, Arnolda neće biti ni ovog puta, ali je povređenih igrača manje nego pre nekoliko sedmica. Protiv Brajtona bodovi se ne smeju ispustiti.

MANČESTER SITI - ARSENAL, 17.30

(Fudbal, Engleska 1)

Najvažniju utakmicu u ligama Petica ovog vikenda odigraće Građani i Tobdžije. Siti ima bod manje od Arsenala, a za ekipu Mikela Artete došao je trenutak istine. Ako Španac želi da donese prvu titulu od preseljenja kluba na Emirejts, ne sme da izgubi od svog sunardonika Pepa Gvardiole. Siti će od starta jurišati na pobedu.

MARSEJ – PARI SEN ŽERMEN, 20.45

(Fudbal, Francuska 1)

Duel na Velodrumu imaće mnogo veći značaj za domaćina. Olimpik je sedmi na tabeli, ali bi u teoriji još uvek mogao da uhvati priključak za neku od prve četiri pozicije koje vode u Ligu šampiona. Monako beži sedam bodova Marseju, a navijači će goreti od želje da se savlada omraženi rival iz prestonice.

REAL MADRID – ATLETIK BILBAO, 21.00

(Fudbal, Španija 1)

Deset godina se Liga šampiona nije igrala na San Mamesu, a ovu šansu Atletik ne bi smeo da ispusti. Na devet kola do kraja, Bilbao je četvrtoplasiran, ali mu danas predstoji najteža utakmica do kraja sezone. Real ima osam bodova više od Barselone i želeće da što pre razreši sve nedoumice oko povratka titule na Santjago Bernabeu.

LOKOMOTIVA MOSKVA – KRASNODAR, 18.30

(Fudbal, Rusija 1)

Posle fantastičnog jesenjeg dela sezone, Krasnodar je zabeležio dva uzastopna poraza na startu proleća, a sve je to dovelo do otkaza Vladimira Ivića. Srpski strateg je otišao, a Krasnodar će odmah dobiti šansu da se vrati na prvo mesto Premijer lige i iskoristi jučerašnji remi Zenita na gostovanju Krila Sovjetovu.

ĐIRONA – BETIS, 16.15

(Fudbal, Španija 1)

Najprijatnije iznenađenje sezone u Primeri ipak neće dosanjati titulu, ali je pozicija u Ligi šampiona izvesna (osim ako je u tome ne zaustavi administracija i povezanost sa Mančester Sitijem), dok je Betis sa sve manjim šansama da izbori Evropu, ali je to još uvek dostižno za izabranike Manuela Pelegrinija.

ŠTUTGART – HAJDENHAJM, 17.30

(Fudbal, Mozzart Bet Superliga)

Pred početaksezone Švabe su bile kandidat za ispadanje, a sada su jedna od nekoliko najlepših priča u ligama Petica. Na osam kola do kraja, Štutgart je treći sa sedam bodova više od petoplasiranog Lajpciga, a duel protiv Hajdenhajma odlična je prilika da se napravi još jedan korak ka prvom igranju Lige šampiona još od sezone 2009/10.

LORIJEN – BREST, 13.00

(Fudbal, Francuska 1)

Mora Brest da izdrži još mesec i po. Kakva bi tragedija bila da Pirati ostanu bez istorijskog plasmana u Ligu šampiona. Kako bi potvrdili status najlepše priče evropskog fudbala za aktuelnu takmičarsku godinu, moraju da pobeđuju protiv timova iz donje polovine tabele, a Lorijen je u borbi za opstanak prvi iznad crte.

ALAVES - SOSIJEDAD, 18.30

(Fudbal, Mozzart Bet Superliga)

Čini se da će za klub sa Anoete drugi deo sezone biti prilično nezanimljiv, pošto je s jedne strane nerealno da Sosijedad završi iznad šestog mesta, a sa druge nije realno ni isklizne na sedmo. Alaves se nada da neće strepeti za ostanak u Primeri do poslednjeg kola, a za sada mu dobro ide, pošto ima sedam bodova više od prvog kluba u zoni ispadanja.

ŠTURM – SALZBURG, 17.00

(Fudbal, Austrija 1)

Salzburg je osvojio deset uzastopnih titula austrijskog šampiona, a poslednja se pre njega peharu u Bundesligi radovala bečka Austrija 2013. Sada se Šturm nada velikom iznenađenju i preuzimaju prvog mesta. Na devet kola do kraja sezone, klub iz Graca zaostaje dva boda za liderom, a današnji duel jedan je od najvažnijih u austrijskom fudbalu ove sezone.


tagovi

najava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara