Foto: Reuters
Foto: Reuters

NAJAVA DANA (petak, 13. maj): Od Niša, do svih bitnih fudbalskih i košarkaških destinacija

Vreme čitanja: 3min | pet. 13.05.22. | 08:12

Pogledajte kratku bet analizu najinteresantnijih mečeva u danu pred nama

RADNIČKI NIŠ – TSC,18.30

Izabrane vesti

(Fudbal, Srbija 1)

Oba tima su u dobroj formi, igraju dopadljiv fudbal i ishod ovog meča je potpuno otvoren. Radnički mora da juri trijumf, jer u poslednjem kolu ide na noge Partizanu, dok TSC ima luksuz da može i bod u Nišu da mu odgovara, jer u narednom kolu čeka Vojvodinu. U dva prethodna meča ove sezone rezultati su bili 1:1 u Topoli i 2:1 za TSC na Čairu. A, na svih šest do sada međusobni odigranih, uvek su bila postignuta makar dva gola.

FEREIRA – BENFIKA, 21.15

(Fudbal, Portugalija 1)

Benfika je treća, s tim se miri, pa ni poraz od Porta u prošlom kolu ne može da je uzdrma. Čini nam se da ni Fereira nema naročitih ambicija pošto je 10. na tabeli, tako da je nadigravanje realno i moguće. Uzgred, Benfika tradicionalno dobija mečeve para. Poslednji put njihova utakmica završena je sa 2:0.

LUTON – HADERSFILD, 20.45

(Fudbal, Engleska 2, plej-of)

Luton nema pobedu nad Hadersfildom od jula 2020, odnosno u prethodna četiri susreta u Čempionšipu. Triput su izgubili, a jednom - ove sezone - odigrali nerešeno. Bilo je 0:0 na njihovom Kenilvort Roudu, ali je zatim Hadersfild slavio na svom Džon Smitu 2:0, golovima u drugom poluvremenu. Ekipa koju vodi Španac Karlos Korberan, u plej-of je ušla u odličnoj formi, sa šest pobeda i remijem u poslednjih sedam mečeva. Bez poraza su od sredine marta i to im sigurno daje ogromno samopouzdanje uoči borbi za promociju.

DUNDALK – BOHEMIJANS, 20.45

(Fudbal, Rep. Irska 1)

Dundalk ima 22, a Bohemijans 19. bodova. Dakle, velike tu razlike nema, mada je Dundalk tim kome odlično leži domaći teren na kom nije poražen od početka prvenstvene trke. Bohemijans je solidan u gostima, što obećava uzbudljiv meč para koji je poslednji put sve rešio remijem, a često ume da nas obraduje goleadama.

ŠAMROK ROVERS – DERI SITI, 20.45

(Fudbal, Rep. Irska 1)

Ovo je derbi čela irske tabele. Šamrok Roversi imaju tek bod prednosti, a Deri Siti ih je poslednji put u februaru savladao sa 2:1. Biće napeto, a valja znati da na njihovim mečevima makar u poslednja tri navrata redovno dolazi GG3+ igra. Pa, da vidimo šta nas ovog puta očekuje, uz malu prednost za domaćina koji ima formulu za dobru igru na svom terenu.

ASKOLI – BENEVENTO, 20.30

(Fudbal, Italija 2, plej-of)

Toliko su bili izjednačeni bili u toku prvenstva, da je umesno reći da se očekuje egal trka. Elem, Beneventov minus od tri vezana poraza navodi na zaključak da Askoli ima čemu da se nada. Videćemo šta će biti, uz saznanje da je večerašnji domaćin poslednji meč para dobio sa 0:2.

DIN. BUKUREŠT – UTA ARAD, 19.30

(Rumunija 1, plej-aut)

Dinamo prolazi kroz paklene dane. Ni senke nema od onog slavnog tima, pa je i goli opstanak doveden u potanje. UTA Arad sa 32 osvojena boda u daleko boljoj je poziciji, pa se očekuje da domaćin igra nervoznije jer više želi pobedu. Poslednja dva meča para rešena su bez pobednika.

SOČI – NIŽNJI NOVGOROD, 18.00

(Fudbal, Rusija 1)

Soči je perfektan, na korak je od otimanja druge pozicije od moskovskog Dinama, pa nesolidni Nižnji Novgorod nema mnogo šanse na ovom gostovanju. Ipak, postoji jedna začkoljica! Naime, Soči je posledni put, napominjemo prijateljski meč para dobio još 2018. godine. Sada će Soči igrati i protiv loše tradicije, za osvetu prošlogodišnjeg poraza od 1:0.

PINAR KARŠIJAKA – EFES, 18.30

(Košarka, Turska 1, plej-of, četvrtfinale)

Efes je prvi meč dobio rutinski – 90:66. Imala je Karšijaka igrača koji je postigao 23 pogotka, ali ostatak tima kao da je zadremao, ili nije imao snage da se suprostavi anadolskoj sili. Očekije se da tendencija igre sa prvog meča bude nastavljena i na ovom susretu, a s kladilačke strane neophodno je ući u detaljniju analizu cifara, naravno zbog hvatanja u koštac sa ponuđenim marginama.

UNIKS KAZANJ – ZENIT, 19.00

(Košarka, Rusija 1, plej-of, polufinale)

Zenit trenutno vodi sa 2:1 u pobedama. Poslednja utakmica kidala je živce, a Uniks je u njoj poražen sa 67:68. Rezultat dovoljno govori o činjenici da je sve vrlo lako moglo da prođe i drugačije, pa se i na ovom meču očekuje uzbuđenje. Napominjemo da je Uniks na prethodnoj utakmici inicijativu imao samo u prvoj četvrtini.


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara