©Reuters
©Reuters

NAJAVA DANA (utorak, 9. jun): Krstarimo evropskim kupovima, uz skretanje u zonu Cvajte i Primeire

Vreme čitanja: 4min | uto. 09.06.20. | 08:19

Analiza udarnih parova dana je pred vama


SARBRIKEN – B. LEVERKUZEN, 20.45

Izabrane vesti

(Fudbal, Kup Nemačke, polufinale)

Četvrtoligaš Sarbriken je do polufinala kupa stigao pošto je nadigrao Regenzburg, Keln, Karlsrue i Diseldorf što je svakako za respekt. Leverkuzen je na istom putu bio bolji od Ahena, Paderborna, Štutgarta i Union Berlina i u ovaj duel ulazi posle teškog poraza od Bajerna ovog vikenda (2:4). Poslednji put ovi rivali sreli su se pre skoro tri decenije i tada je Sarbriken bio bolji, Aspirindžije su i ovog puta favoriti, ali nikad se ne zna…

D. DREZDEN – GROJTER, 18.30

(Fudbal, Nemačka 2)

Dinamu gori pod nogama, pa uprkos fenjeraškoj reputaciji, na domaćina u ovom slučaju, naročito nakon pobede od 2:3 u utakmici s Vehenom treba gledati kao na rivala željnog dokazivanja. Pošto Grojter od reaktiviranja Cvajte nakon pandemijske pauze nije slavio, a u prošlom kolu je s GG3+ poražen od Sandhauzena, treba očekivati tvrdu, neizvesnu utakmicu. Uzgred, gosti su generalno bolji u njihovim odmeravanjima, pa ih treba smatrati umerenim favoritom para na koji od 2017. godine redovno prolazi 0-2 tip.

ŽIL VISENTE – FAMALIKAO, 22.00

(Fudbal, Portugalija 1)

Novajlija u ligi trenutno se nalazi na desetom mestu tabele i prvi meč posle pandemijske pauze izgubio je minimalnim rezultatom od Portimonensea. Famalikao je peti, i u poteri je za mestom koje vodi u Evropu i na tom putu mu dobro ide s obzirom da je u prošlom kolu savladao drugoplasirani Porto. Susret sa Žil Visenteom u oktobru dobio je sa 2:1, a pripala su mu i četiri prethodna uz napomenu da je na ovom stadionu svaki put postizao gol.

PJUNIK – URATU, 16.30

(Fudbal, Jermenija 1, plej – aut)

U novembru su igrali osminu finala Kupa Jermenije. Bolji u penal seriji je bio Uratu, što samo po sebi ukazuje na potencijalno zatvorenu utakmicu. Imajući u vidu da je Pjunik poražen nakon pauze sa 0:3 od Ararat Jermenije, te da je Uratu takođe izgubio od Ararata, a zatim dobio jednu utakmicu, posle poduže loše serije, nijedan ishod ne bi trebalo da nas iznenadi. Takvoj tvrdnji u prilog ide i sećanje na poslednjih pet utakmica para na kojima je tri puta dolazio X.

TIROL – MATERSBURG, 18.30

(Fudbal, Austrija 1)

Matersburg je u junu odigrao za X s Altahom, a zatim je u gostima savladao najtanju Admiru. Tirol je u isto vreme poražen od St. Poltena, a tom prilikom pet primljenih golova bez ikakvih opravdanja, ne ide mu u prilog. Svakako, postoje znaci oporavka od ovog debakla, što se vidi na remiju s Altahom. Zbog svega navedenog, ne treba da nas iznenadi egal utakmica, uz šta valja reći da je na oba meča ovog para u protekloj, 2019. godini dolazila dvojka. Prvi put u septembru bolji je bio Tirol, a drugi Matersburg sa 1:2 u decembru mesecu.

AUSTRIJA BEČ – ALTAH, 20.30

(Fudbal, Austrija 1)

Austrija je neporažena na poslednjih pet utakmica u kojima je četiri puta igrala nerešeno i jednom pobedila. Od 12 utakmica kod kuće izgubila je samo tri. Altah je s druge strane dobio samo jedno od 12 gostovanja. Bez trijumfa je i na prethodne tri utakmice (poraz i dva remija). Austrija je dobila tri od pet poslednjih odmeravanja sa Altahom u Beču, a prethodno u februaru završeno je bez pobednika (2:2).

LOK. PLOVDIV – LEVSKI, 19.30

(Fudbal, Kup Bugarske, polufinale)

Večito su neugodni jedni za druge. Makar od 2017. godine na njihovim utakmicama pada malo pogodaka, tačnije overavaju se 0-2 igre, a samo jednom se desilo da dođe i GG. Dakle, vrlo nezgodna utakmica je u najavi kako za Lokomotivu, tako i za Levski koji je uoči ovog meča s minimalcem poražen od Ludogoreca. Lokosi su dobro raspoloženi zbog pobede nad Etrom, ali se dobro sećaju kako ih je Levski prošli put preslišavao na njihovom travnjaku, da bi im zadovoljstvo na kraju doneo čak i mršav remi.

LEHIJA – KRAKOVIJA, 18.00

(Fudbal, Poljska 1)

Krakovija je prokockala sve što je od kapitala imala, što najbolje ilustruje učinak od šest vezanih poraza u šampionatu Poljske. Zbog toga, ekipa Lehije koja takođe ima 42 boda slobodno može da je napadne, a čak i da se znatno unapredi na tabeli, budući da je od sedmog mesta koje trenutno drži, pa do treće pozicije u posedu Pogon Ščećina dele tek dva boda. Zbog svega toga očekujemo nervozu s obe strane, naročito u redovima Krakovije koja je dobila poslednja tri susreta para.

ALUMINIJ – MURA, 17.30

(Fudbal, Kup Slovenije, polufinale)

Igra se na neutralnom terenu, bez prisustva publike. Generalku za ovaj meč napravili su pre samo koji dan na utakmici koja je završena sa 1:3 u korist Mure. Pobednik nije imao većinski posed lopte, ali mu ipak nije zafalilo preciznosti. Naime, fudbaleri Mure, čak 14 puta gađali su gol Aluminija, uz čak osam šuteva u okvir. Rival je samo jednom ozbiljnije pripretio, pa sad treba pravilno proceniti, odnoso odabrati odgovarajući tip, budući da je na ovom paru u novembru zabeleženo šest pogodaka.

ALBA BERLIN – BAMBERG, 20.30

(Košarka, Nemačka 1)

U finalnoj fazi, Alba je u Grupi B savladala Frankfurt, a Bambergu će ovo biti meč u koji ulazi s velikim pritiskom. Naime, Alba ih je u martu deklasirala sa 107:70, a pre toga u polufinalu Kupa Nemačke sa 66:82. Teško će zbog toga biti Bambergu koji je poslednji meč ovog para u Berlinu dobio još krajem 2016. godine. 


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara