Mihajlo Banjac (©Starsport)
Mihajlo Banjac (©Starsport)

Najveći posao u istoriji TSC: Mihajlo Banjac u Krasnodaru za 1.600.000 + 900.000 + 20%

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.07.22. | 10:27

Najbolji igrač prvog kola Mozzart Bet Superlige seli se u Rusiju

Crvena zvezda je smatrala da TSC preteruje kada traži sedmocifreno obeštećenje, praška Slavija se takođe povukla, Ferenvcaroš se samo interesovao, ali nije krenuo u konkretnu akciju. I tu se otvorio prostor za Krasnodar, koji će prema saznanjima Sportskog žurnala, potvrđenih i Mozzart Sportu, biti novi klub Mihajla Banjca.

Najbolji igrač prvog kola Mozzart Bet Superlige u izboru naše redakcije je navodno dogovorio sve uslove selidbe u Rusiju. A i TSC će finansijski odlično proći. Kako piše Žurnal, Topolskom sportskom klubu će na ime obeštećenja pripasti 1.600.000 evra fiksno, a ukupna cena bi sa bonusima mogla da naraste i na 2.500.000. Prema informacijama Mozzart Sporta TSC će zadržati i 20 odsto od naredne prodaje.

Izabrane vesti

Podsetimo, Banjac je novu sezonu u Mozzart Bet Superlige počeo sa golom i asistencijom u pobedi od 4:1 na gostovanju kod Čukaričkog pa je odmah proglašen za igrača kola. Prošlu sezonu je završio sa učinkom od sedam golova i 10 asistencija.

Već dugo se čeka klub koji će mu karijeru odvesti na viši nivo. Očigledno, Krasnodar će biti taj. Šteta za srpski fudbal, ali svakako dobra vest za Banjca. I TSC, jer ova je prodaja ubedljivo najveći posao u istoriji kluba iz Bačke Topole, pošto je prethodni rekord držao Nenad Lukić sa cenom od 300.000 evra za transfer u Honved. Vladimir Silađi se za 150.000 evra odselio u Južnu Koreju i obukao dres Gangvona, ali odlazak Mihajla Banjca u Krasnodar je sasvim druga dimenzija.



tagovi

Mihajlo BanjacLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara