Kolarov: Vežbao sam šut i terao komšije da vrište!

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.04.20. | 11:12

„I dalje sebe vidim u fudbalu“, poručio je levi bek

Imao je velike razmirice sa tifozima Rome, bila je to posledica sada već čuvene izjave da se navijači ne razumeju u fudbal. Međutim, niko ne može da ospori produktivnost Aleksandra Kolarova od 2017. godine kada se vratio u italijanski fudbal.

Od tada do danas postigao je najviše golova direktno iz slobodnog udarca u Seriji A i zaslužio da mu čelnici kluba iz Večnog grada produže ugovor do 2021. godine. Iako je u jeseni karijere kapiten reprezentacije Srbije ne razmišlja o životu posle fudbala.

Izabrane vesti

O svemu tome, kao i tajni njegov levice govorio je za italijanske medije.
Moj brat i ja smo se igrali u porodičnom dvorištu dok smo bili deca. Naša drvena kapija imala je limeni deo na vrhu koji je stvarao glasan zvuk svaki put kada biste pogodili to mesto. Uvek sam pokušavao da pogodim to mesto. Vežbali smo šut i terali komšije da vrište na nas“, rekao je za Aleksandar Kolarov.

Bio je to samo početak. Iako se fudbaleri kriju iza poštapalice da je za sve potreban rad, srpski reprezentativac tvrdi da je za dobar udarac važan talenat.
„Da biste imali ubojit šut, potreban je talenat. Zatim odgovarajuće stopalo i mnogo vežbe. Za mene je vrlo bitan zalet. Ako dobro uklopim telo i vidim kako stoji živi zid, postoji velika mogućnost da golman vidi loptu u mreži“.

Ove sezone Kolarov je postigao šest golova i upisao četiri asistencije.

„Najdraži mi je pogodak u Bolonji. Dominirali smo čitav meč i na kraju pobedili u 90. minutu“.

Odlično ide Kolarovu u dresu Rome, ali je u dobu kada mora da razmišlja o životu posle fudbala.
„Ne osećam se uopšte staro. Mada moram da priznam da je veći  karijere iza mene. Imam planove za bližu budućnost, godinu ili dve. Fizički se odlično osećam, i sigurno ću ostati u fudbalu. Imam vremena da o svemu razmislim“.

Prokomentarisao je odnos sa Mihajlovićem.
„Kada sam počinjao da igram fudbal bio je idol mnogim klincima u Srbiji. Imao sam sreću da sarađujem sa njim. Dao mi je mnogo korisnih saveta“.

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara