©Starsport
©Starsport

Nedelje Sameda Baždara: Debi za Srbiju ostvarenje sna, pobeda bitnija od gola Spartaku

Vreme čitanja: 2min | ned. 31.03.24. | 12:52

Mladi napadač pobedonosnim pogotkom protiv Subotičana dopisao novo u nizu pozitivnih iskustava stečenih tokom prethodnih mesec i po dana

Konkretnija šansa koju je Samed Baždar dobio u prethodnih mesec i po dana rezultirala je procvatom mladog ofanzivca koji se za ukazano poverenje odužio doprinosom u vidu golova u pobedama nad Radnikom i Železničarom, a da mu nije iščezlo inspiracije i motiva potvrdio je i u susretu sa Spartakom u kojem je jedinim golom doneo tri boda crno-belima i kraj kratke rezultatske krize.

Gol protiv Subotičana osim što se nadovezao na dobre partije u klupskom dresu upotpunio je niz Baždarovih trenutaka za pamćenje u nedeljama iza nas s obzirom na to da je mladi ofanzivac samo nekoliko dana ranije upisao i debi za seniorsku reprezentaciju Srbije, u gostima Kipru.

Izabrane vesti

"Najbitnije je da smo pobedili Spartak. Drago mi je što sam baš ja bio strelac. Kao napadač, svaku utakmicu želim da postidam gol, dva... Što je više moguće. Voleo bih da mogu da iskoristim svaku priliku. Idemo dalje, očekuje nas utakmica protiv Voždovca, gde se nadamo da ćemo osvojiti sva tri boda, kao što se nadamo i za svaku narednu utakmicu. Idemo utakmicu po utakmicu, sada igramo protiv Voždovca i idemo po tri boda. Gazimo dalje do kraja", rekao je fudbaler Partizana i dodao:

„Nekada daš gol, a nekada promašiš, to je sastavni deo sporta. Dogodi se i da golman odbrani, te da ga svi hvale i slave zbog intervencije, što je zaista normalno“.

Osvrnuo se Baždar potom na čast koju mu je pozivom, a potom i minutima, ukazao selektor Srbije Dragan Stojković.

"Debi za Srbiju mi je predstavljao ostvarenje sna! Do juče sam sve te igrače gledao preko TV-a, a sada sam njihov saigrač. Osećaj je neverovatan.“

Period proveden sa Orlovima doneo je i susret sa nekadašnjim fudbalerima kluba iz Humske, između ostalog sa bivšim saigračem Sašom Zdjelarom.

"Svi su me podržali – Saša Lukić, Andrija Živković, Bleki (prim. aut. Nikola Milenković), Kalaba (prim. aut. Strahinja Pavlović)... Drago mi je što su bili uz mene“.



tagovi

Samed BaždarFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara