Mitrović i Arnautović (MN Press)
Mitrović i Arnautović (MN Press)

Neka bude kao u kvalifikacijama za Mundijal: Srbija se za EP sprema u Beču

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.12.23. | 10:53

Dogovoren prijateljski duel na Prateru

Definiše se polako spisak prijateljskih utakmica reprezentacije Srbije u 2024, kao zagrevanje za učešće na Prvenstvu Evrope, prvom na kojem ćemo se pojaviti posle skoro četvrt veka. Dosad se znalo da će Orlovi tokom martovskog ciklusa igrati sa Rusijom i Kiprom, a malo pre puta u Nemačku će na crtu – Austriji.

Tako uverava Sport klub, prema čijim informacijama su predstavnici dva saveza utanačili i termin pretposlednje provere uoči turnira u Nemačkoj. Meč će biti na programu 4. juna u Beču, na stadionu Prater. Za obe selekcije to će biti pretposlednja provera pre takmičarskih utakmica, pošto će oko 10. juna opet na teren. Srbi, kako bi se spremili za okršaje sa Englezima, Slovencima i Dancima; Austrijanci ne bi li što bolje ušli u grupu sa Francuskom i Holandijom, uz napomenu da će tokom martovskog baraža dobiti još jednog rivala.

Izabrane vesti

Biće to prvi duel naše reprezentacije i Austrije posle 1987. kad je u Banjaluci tadašnja Jugoslavija bila bolja rezultatom 4:0, a jedan od strelaca bio je sadašnji selektor Dragan Stojković.

U međuvremenu, tokom 21. veka, sa Austrijom smo dvaput bili u mundijalskim kvalifikacijama i oba puta završili ispred njih. Najpre u selektorskom mandatu kad smo dvaput slavili na putu ka Južnoj Africi, a onda i za vreme Slavoljuba Muslina, s tim da smo tad u Beogradu slavili, a u Beču izgubili.

Ekspedicija Srbije će tokom Prvenstva Evrope biti smeštena u Augzburgu, prvi meč sa Engleskom igra u Gelzenkirhenu 16. juna, a preostala dva u Minhenu, sa Slovenijom (20.7) i Danskom (25. 7).


tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeEURO 2024Evropsko prvenstvoreprezentacija AustrijeFudbalska reprezentacija Australije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara