Džamal Musijala (@Reuters)
Džamal Musijala (@Reuters)

Nemački petoligaš na šampiona Evrope: Flik proba novajlije i supertalentovanog klinca Musijalu

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.10.20. | 10:09

Duren i Bajern iz Minhena na Alijanc areni igraće meč 1/32 Kupa Nemačke. Prilika za debi u dresu Bavaraca Sara, Čupo Motinga, Roka i povratnika iz Juventusa Daglasa Koste

Velika čast za nemačkog petoligaša Duren. Maleni klub iz Srednje Rajne odmeriće snage sa moćnom bavarskom mašinerijom, šampionom Evrope Bajernom, u 1/32 Kupa Nemačke. Utakmica je na programu danas (20.45) na Alijanz areni u Minhenu.

Ova utakmica trebalo je da se igra sredinom septembra, ali je pomerena zbog duge sezone Bavaraca u Ligi šampiona. Bajern već za dva dana očekuje meč červrtog kola Bundeslige u Bilefeldu protiv Arminije. Biće ovo idealna prilika za Hansija Flika da isproba četvoricu novajlija koji su u finišu prelaznog roka pojačali tim iz Minhena. Očekuje se da se u startnoj postavi nađu Buna Sar, Čupo Moting, Mark Roka i povratnik iz Juventusa Daglas Kosta. Od standardnih igrača najavljeni su nekadašnji nemački reprezentativac Tomas Miler i Kanađanin Alfonso Dejvis. Obojica nisu imali reprezentativne obaveze.

Izabrane vesti

Flik bi mogao da pruži šansu i igračima iz omladinskog pogona. Na vrata prvog tima kuca supertalentovani Englez rođen u Nemačkoj Džamal Musijala. On je rođen u okolini Frankfurta, ali je veći deo detinsjtva proveo u Engleskoj. Branio je boje Sautemptona i Čelsija. Sa samo 15 godina debitovao je za omladince Plavaca, za igrače do 18. Zanimljivo, igrao je prvo za mlađe selekcije Nemačke, pa onda Engleske. Prošle godine stigao je u Bajern sa Stamford Bridža.

Igra za rezervni sastav Bajerna koji se takmiči u trećem rangu nemačkog fudbala, a u prošlom šampionatu Bundeslige ušao je sa klupe protiv Frajburga i postao najmlađi igrač bavarskog giganta u nemačkoj eliti. Imao je 17 godina i 115 dana. U pobedi Bajerna protiv Šalklea od 8:0 u ovom šampionatu postigao je gol i postao najmlađi strelac Bavaraca u Bundesligi, srušivši rekord Paragvajca Rokea Santa Kruza.

Trener Bajerna sačuvaće reprezentativce, koji su prethodnih desetak dana imali obaveze u svojim nacionalnim selekcijama. Verovatno na teren neće da istrče David Alaba, Kingsli Koman, Serž Gnabri, Leon Gorecka, Lukas Hernandez, Jozua Kimih, Robert Levandovski, Manuel Nojer, Benžamin Pavar, Korentin Toliso...Povređen je napadač Liroj Sane, letošnje pojačanje iz Mančester Siti.

Pitanje pobednika se ne postavlja. Treba očekivati goleadu šampiona Evrope na Alijanc areni.

KUP NEMAČKE – 1/32

Četvrtak

20.45: (55,0) Duren (25,0) Bajern (1,01)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Kup NemačkeNemačkaBajern MinhenDžamal Musijala

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara