David Alaba (©Reuters)
David Alaba (©Reuters)

Alaba i Bajern - puno slatkih reči, od dogovora još ništa

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.10.20. | 15:44

"Osećam se prijatno u Minhenu, tamo sam već 12 godina, klub osećam kao svoj dom"...

Konačnog dogovora još nema, ali utisak je da se stavovi dve strane približavaju, te da bi David Alaba uskoro mogao da stavi paraf na novi ugovor sa Bajernom. Bavarci su mnogo rizikovali kada su odlučili da zadrže Austrijanca ovog leta. Razlog je jednostavan - ako do sporazuma ne dođe Alaba bi već u januaru mogao da pregovara s drugim klubovima, međutim izgleda da do toga neće doći.

O tome svedoči i ton kojim se danas novinarima obratio sportski direktor Hasan Salihamidžić:

Izabrane vesti

"David je naš igrač, u klubu je više od jedne decenije... Nećemo pred njega stavljati nikakav ultimatum i nećemo s njim igrati igrice. Svi dobro znamo šta imamo u Alabi. Zato pokušavamo da ga ubedimo da ostane. Bili bismo srećni ako potpiše, kad tad".

Po mnogima trenutno najbolji univerzalac na svetu na sličan način je govorio novinarima iz kampa nacionalbog tima Austrije...

"Osećam se prijatno u Minhenu, tamo sam već 12 godina, klub osećam kao svoj dom. Tamo sam doživeo neke od najlepših trenutaka i nadam se da će ih biti još".

Možda će ih zaista i biti, ali pre toga Bajern će morati da značajno popravi ponudu. Jer poslednja koja je otišla na adresu Alabinih zastupnika glatko je odbijena. Bild tvrdi da je podrazumevala petogodišnju saradnju s fiksnom platom od 11.000.000 evra i 6.000.000 kroz ne baš lagane bonuse.

Po aktuelnom ugovoru Alaba zarađuje oko 15.000.000, a želja njegovih agenata je da po novom bude izjednačen sa Roberton Levandovski, Manuelom Nojerom i Tomasom Milerom. U prevodu, da godišnje dobija oko 20.000.000 evra...


tagovi

David Alaba

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara