Flik (© Reuters)
Flik (© Reuters)

Nemci prelomili: Hansi Flik do kraja EP 2024.

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.12.22. | 19:10

Zvanična odluka tamošnjeg saveza

Presekli su Nemci: sa Hansijem Flikom do kraja Prvenstva Evrope 2024!

Danima je trajala neizvesnost hoće li selektor ostati na klupi posle još jednog kraha Pancer divizije na Mundijalu, a dvoipočasovni sastanak čelnika Fudbalskog saveza Nemačke i aktuelnog stratega završen je odlukom da 57-godišnji stručnjak ostane na klupi, bez obzira što se iz Dohe vratio kao poražen, posle samo četiri boda osvojena u grupnoj fazi.

Izabrane vesti

Opredeljenje Nemaca je zasnovano na činjenici da retko menjaju selektore i zato su rešili da bivšem saradniku Joakima Leva pruže priliku da vodi državni tim na još jednom velikom takmičenju, onom koje će i sami organizovati za manje od dve godine.

Uvereni smo će turnir u našoj državi predstavljati veliku priliku za nemački fubdal. Želja nam je da na njemu ostvarimo uspeh. Zato gajimo veliko poverenje u Flika i zajedno sa saradnicima će voditi Elf na pomenutom takmičenju“, pojasnio je posle sastanka u Frankfurtu Bernd Nojendorf, predsednik FS Nemačke.

To znači da je jedino Oliver Birof, u svojstvu direktora reprezentacije, platio ceh lošim rezultatima u poslednjih nekoliko godina. Flik definitivno ostaje, pošto mu i ugovor važi do kraja EP. Do njega će imati zahtevne zadatke. Prvi, da završi započetu smenu generacija, a nije baš da pljušti od kvaliteta na terenima Bundeslige. Drugi, da nađe odgovarajuće protivnike u kontrolnim utakmicama, jer Nemci kao domaćini imaju osigurano mesto za završnom turniru i zato će u narednih godinu i po igrati sa prijateljske mečeve.

Moj stručni štab i ja smo optimisti pred EP u našoj zemlji. Ubeđeni smo da možemo da pokažemo više nego u Kataru. Veliku smo priliku propustili u Dohi, ali ćemo naučiti lekciju. Želimo da cela Nemačka bude uz nas na narednom velikom takmčenju“, dopunio je Hansi Flik.

Selektor Manšafta je dosad vodio reprezentaciju na 19 utakmica, ostvario je 11 pobeda, uz šest remija i dva poraza, uz gol-razliku 52:17.


tagovi

Fudbalska reprezentacija NemačkeKatar2022Hansi Flik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara