Nenad Lalatović ispao iz lige

Vreme čitanja: 4min | pon. 22.05.23. | 19:59

Bez golova u Novom Sadu (0:0), Napredak se i matematički spasao

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Pretposlednja runda plej-auta Mozzart Bet Superlige nije otklonila sve dileme, ali je bar poznato ime prvog putnika u niži rang, a to je novosadska Mladost GAT koju sa klupe predvodi Nenad Lalatović. Novosađani tako posle samo jedne sezone u elitnom društvu pakuju kofere za za Mozzart Bet Prvu ligu, budući da su današnjim remijem sa Napretkom ostali i bez teoretskih šansi da se u poslednjih 90 minuta dokopaju baraža za opstanak – 0:0.

Izabrane vesti

Ujedno, ovo je prvi put je Lalatović sa nekim timom ispao u niži rang...

Jeste Mladost danas bila konkretniji rival, opasniji su bili Novsađani po gol rivala, ali glavni “krivac” što su mreže ostale mirne jeste golman Čarapana Vladimir Savić. Kada bi domaći i probili dobro postavljenu odbranu gostiju, do mete nisu mogli pored veoma raspoloženog čuvara mreže, koji je zaustavio nekoliko opasnih pokušaja Ilije Babića.

S druge strane, Napredak je ovim bodom i matematički potvrdio učešće u Mozzart Bet Superligi i u narednoj sezoni.

Napravio je danas nekoliko promena Lalatović u odnosu na prošli susret, ostavio je na klupi Vidakova, a šansu od starta ukazao Brazilcu Dal Belu. U sastav se vratio i kapiten Maksimović koji je prošlu partiju propustio zbog suspenzije.

Znali su fudbaleri Mladosti da nemaju šta da čekaju i da ih jedino u životu može održati ceo plen, pa su od starta krenuli agresivno po pogodak. Od uvodnih minuta imali su inicijativu, bili su veoma agresivni na polovini protivnika i opterećivali poslednju liniju gostujućeg tima. Oslanjali su se uglavnom na kreativne sposobnosti Dal Bela, koji je u 15. minutu nakon izuzetno lepe akcije poslao pas ka Babiću, ali je malo pre njega do lopte stigao golman gostiju. Pretili su domaćini i u nastavku. Samo tri minuta kasnije opet se istakao čuvar mreže Napretka, kada je dobro zatvorio ugao i ukrotio dobar pokušaj beka Jankovića.

Napredak je došao da se brani i da osvoji željeni bod. O tom defanzivnijem pristupu gostiju govori i činjenica da je Perišić na klupi ostavio jednog od najboljih kreativaca Nemanju Krstića. U prvom delu igre Čarapani nisu uputili nijedan šut u okvir gola Kneževića.

Uspela je ekipa Dragana Perišića da se odbrani od naleta domaćih u prvih dvadeset minuta i da malo stane na loptu. Opasni su Novosađani bili i posle prekida, a malo je nedostajalo da iz takve situacije dođu do vođstva u samom finišu prvog poluvremna, kada je dobar pokušaj Tanasijevića završio malo iznad prečke, pa se na obaveznu pauzu otišlo bez pogodaka.

U nastavku je odmah Perišić pokušao da trostrukom izmenom unese energiju u svoj tim i poslao je na teren Ljubomirca, Krstića i Zogovića, koji je odmah pokušao sa distance da ugrozi Kneževića.

Morao je da menja i Lalatović, osvežio je napadački potencijal ulaskom mladog Mituljikića i Vidakova, koji je iz prvog kontakta loptom zapretio posle kornera, ali nije bio precizan. Pritiskala je Mladost u poslednjih dvadestak minuta, opsedali su Novosađani gol gostujuće ekipe, međutim nisu uspevlai da probiju bedem Kruševljana. A kada bi to i uspeli odličan je na golu bio Savić, koji je 15 minuta pre kraja zaustavio još jedan korektan pokušaj Ilije Babića.

Bodrio je u poslednjim momentima Nenad Lalatović svoju ekipu povicima: “Ajde, igrajte ljudi, ispadamo iz lige!” Ali ni to nije pomoglo.

Pet minuta pre kraja ponovo je pretio Ilija Babić. Opet kao pobednik izašao golman Kruševljana.

Mogao je to da u narednom napadu kazni Napredak posle kontre. Bastajić je pogodio stativu, a onda Ljubomirac u nastavku nije uspeo da pogodi praznu mrežu, već je odbitak poslao pored stative.

Do kraja je iz okreta dobro gađao Vidakov, ali bio zamalo neprecizan, pa je Mladost GAT morala da se pomiri s ispadanjem u niži rang.

MOZZART BET SUPERLIGA, PLEJ-AUT – ŠESTO KOLO

MLADOST GAT – NAPREDAK 0:0

Novi Sad

Stadion: Karađorđe

Gledalaca: 300

Sudija: Momčilo Marković

 MLADOST GAT (3-4-2-1): Knežević 6 – Tanasijević 6,5 (od 76. Savić), Hakman 6,5, Vujadinović 6,5 – Janković 6, Denić 6, Maksimović 6, Ilić 5,5 – Babić 6,5, Dal Belo 6 (od 64. Mituljikić 6) – Milić 5 (od 64. Vidakov 6,5)

NAPREDAK (4-2-3-1): Savić 7,5 – S. Jovanović 5,5, Đeković 6,5, Kerkez 6,5, Prijović 5,5 (od 69. Vukajlović) – Bolha 6 (od 46. Krstić 5,5), Stanković 6 – Đ. Jovanović 5 (od 46. Ljubomirac 5,5), Knežević 5 (od 46. Zogović 6), Bastajić 6,5 – Čečarić 5,5 (od 69. Šarić 5,5)

 Igrač utakmice: Vladimir Savić 7,5 (Napredak)

MOZZART BET SUPERLIGA

PLEJ-AUT, 36. KOLO

Javor - Mladost L 0:1 (0:1)

/Jojić 83/

Mladost NS - Napredak 0:0

Radnički Niš - Spartak 0:1 (0:1)

/Hrstić 14/

Radnik - Kolubara 2:1 (1:1)

/Radulović 16p, Kunić 47p - Sadiković 27/



tagovi

Nenad LalatovićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara