Tuča na Alijanc Rivijeri (Reuters)
Tuča na Alijanc Rivijeri (Reuters)

Nepravda Lige 1: Paje prvi pogođen, igrači Marselja dobili batine, pobeda dodeljena Nici? (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 23.08.21. | 06:43

Gosti nisu želeli da izađu na teren, sudija svirao kraj što bi automatski trebalo da znači trijumf Nice službenim rezultatom 3:0

Opšti metež u Francuskoj. Okršaj Nice i Marselja na Alijanc Rivijeri je u završnici prerastao u anarhiju. Dimitri Paje je bacio flašicu u pravcu navijača Nice, ali tek nakon što je tom istom flašicom prvi pogođen u leđa. Usledio je ulazak domaćih navijača na teren, potom i kolektivni sukob, po principu svako protiv svakoga.

Epilog je bilo prekidanje utakmice, pauza od oko sat vremena, a ispostavilo se da su se fudbaleri Nice jedini vratili na teren kada je procenjeno da postoje uslovi da se meč nastavi. Ne želeći da rizikuju svoju bezbednost, igrači gostujućeg tima ostali su u svlačionici, a sudija je odsvirao kraj. Propozicije Lige 1 su u takvim okolnostima jasne - prisutnom timu se piše pobeda službenim rezultatom (3:0).

Izabrane vesti

Besna odlukom da Nici pripadne pobeda, grupa hakera je već stigla da obori zvanični sajt Lige 1. Sajt je ponovo oživeo, a na zvanična tabela pokazuje kao da se utakmica na Alijanc Rivijeri nije ni igrala. Samim tim još se ne može stoprocentno tvrditi o potvrdi službele pobeda (3:0).

Tu dolazimo do svojevrsnog paradoksa. Navijači domaćeg tima su uradili ono što se nikako ne sme, povredili Pajea, zatim napustili tribine, obreli se na travnatoj podlozi i učestvovali u tuči. A sada bi njihovi ljubimci trebalo da budu nagrađeni pobedom. U redu, imali su prednost posle gola Dolberga iz 49. minuta, ali da nije bilo prekida igralo bi se bar još dvadesetak minuta i ko zna kako bi se završilo.

Najčešće kada dođe do ovakvih incidenata imamo dve strane koje poslovično drugačije vide situaciju. Da krenemo od oštećene strane, odnosno predsednika Marselja Pabla Longorije.

"Predstavnici Lige 1 su odlučili da se meč nastavlja. Ali mi smo doneli odluku da obezbedimo sigurnost našim fudbalerima koji su napadnuti i da ne nastavimo utakmicu. Bezbednost naših igrača nije bila zagarantovana. Ovo nam se dešava drugi put. Proživeli smo nešto slično u Monpeljeu kada smo odlučili da se vratimo na teren. Ono što se danas dogodilo je nedopustivo. Moramo od ovoga da napravimo presedan za francuski fudbal. Sudija je bio sa nama i potvrdio da nam bezbednost nije garantovana. Ali Liga je odličila da se nastavlja. Zato smo se vratili u Marselj", rekao je prvi čovek kluba sa juga Francuske.

Predsednik Nice Žan Pjer Rivijer ne razume odluku gostiju da se ne vrate na teren.

"Razočaravajuće je što se utakmica završila na ovakav način. Svi su videli da je flašica poletela sa tribine, to je jasno. Međutim, ono što je zapalilo bure baruta su reakcije dvojice fudbalera Marselja koji su tim flašicama gađali navijače na tribinama. To je bilo povezano sa onim što osuđujem - obezbeđenje Marselja se našlo na terenu i počelo da udara naše fudbalere. Dvojica fudbalera su pogođena, tu nema spora. Nešto kasnije bio sam u razgovoru sa Pablom Longorijom i glavnim sudijom koji nije bio siguran da li je bezbednost zagarantovana, ali su ga ljudi iz organizacije ubedili da nema problema. Na kraju smo se svi dogovorili da se meč nastavi. Dekegat je tražio nastavak, pripadnici policije su ga odobrili. Nisam shvatio odluku Marselja da ne žele da nastave meč. Razgovarao sam sa navijačima, rekao im da je to neprihvaltljivo, a oni su mi dva puta garantovali da se neće ponoviti. Nažalost fudbaleri Marselja nisu želeli da se vrate. Sakrili su se iza činjenice da se to dogodilo u Monpeljeu, te da je večerašnji meč morao da bude prekinut", objasnio je Rivijer.

Zaostavština sa ove utakmice su i fotografije povreda koje su zadobili Dimitri Paje, Mateo Genduzi i Luan Perez. Jedino logično iz tabora Marselja bila bi žalba, već ranom zorom.



tagovi

MarseljNica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara