Nevil: De Jong bi trebalo da razmisli o tužbi protiv Barselone

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.07.22. | 05:44

"FIFpro da reaguje", poručio čuveni as Mančester Junajteda

Jedan od najvećih kritičara svega što Barselona radi poslednjih meseci pod upravom novog-starog predsednika Đoana Laporte ponovo se oglasio. U pitanju je nekadašni as Mančester Junajteda Geri Nevil kome su ovoga puta kao šlagvort poslužile medijske spekulacije oko sudbine Frenkija de Jonga.

Zvanična katalonska verzija kaže da Barsa trenutno sluša ponude za holandskog vezistu, ali da nije zadovoljna nijednom i da će da pričeka. Nezvanična i vrlo verovatno realnija: na Nou Kampu ubeđuju De Jonga da počne pregovore sa Mančester Junajtedom o ličnim uslovima, jer im se žuri da zarade novac, reše se njegove velike plate (16.000.000) i naprave prostor za registraciju novih igrača.

Izabrane vesti

Nevil smatra da zbog načina na koji se ophode prema njemu, igrač treba da razmisli o tužbi...

"De Jong bi trebalo da razmotri preduzimanje pravnih postupaka protiv Barselone. I svi igrači treba da stanu uz njega. Klub koji troši bogatstvo na pojačanja, a da ne plaća postojeće igrače i traži od njih da prihavte smanjenje plate - to je nemoralno i predstavlja prekršaj. FIFpro mora da reaguje i spreči uznemiravanje ovog tipa".

Prošle nedelje Nevil je takođe pričao o Barsinom polovanju...

"To je očajan klub s dugom od preko milijardu evra koji prodaje svoje buduće izvore prihoda i onda novac troši na pojačanja s nadom da su ta pojačanja vredna takvog rizika. Pitate se zbog čega Barselona želi Superligu? Eto zašto", zaključio je Nevil.

Podsećanja radi, Katalonci su dosad angažovali Rafinju iz Lidsa, Roberta Levandovskog, Andreasa Kristensena i Franka Kesija.

I tu ne namerava da se zaustavi. Sledeće mete su Žil Kunde, Markos Alonso, Sesar Aspilikueta...


tagovi

Đoan LaportaGeri NevilLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara