Julijan Nagelsman (©Reuters)
Julijan Nagelsman (©Reuters)

Nagelsman dovodi u pitanje Barsino poslovanje: Nemaju para, a imaju jači tim nego prošle sezone

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.07.22. | 09:23

Trener Bajerna pita se otkud Kataloncima finansijska sredstva da kupuju igrače

Svesni su bili u Bajernu da će ovog leta izgubiti Roberta Levandovskog. Zbog toga su i doveli zamenu u vidu Sadia Manea, a tugu ublažili kupovinom Matijsa de Lihta. Ipak. nije prijatno kada te napusti najbolji strelac tima i dvaput uzastopno Zlatna kopačka Evrope.

Odlaskom poljskog centarfora otišlo je i tridesetak golova u Bundesligi, a desetak u Ligi šampiona. Trebalo bi da Mane to nadoknadi, ali po poslednjim izjavama Julijana Nagelsmana jasno je da žali zbog rastanka sa Levandovskim.

Izabrane vesti

Trener Bavaraca iskoristio je konferenciju za medije uoči prijateljskog meča sa D.C. Junajtedom u Vašingtonu (01.30) da se javno zapita otkud Kataloncima novac za kupovinu Bajernovog špica i ostalih igrača koji su dovedeni u poslednja dva prelazna roka.

"Ne znam kako su doveli toliko igrača. Barselona je jedini klub na svetu koji nema para, ali kupuje sve igrače koje poželi. Ne znam kako to rade, pomalo je čudno, ali očigledno su pronašli način. Imaće bolji tim nego prošle sezone", povišenim tonom pričao je mladi trener.

Nagelsman, takođe, uverava da je Levandovski otišao u Barselonu samo zbog novca. Podsetimo, Bajern mu je nudio produžetak saradnje na dve godine, a Barselona ugovor na četiri.

"Bilo je to pitanje novca. Tražio je izazov, a ulazio u poslednju godinu ugovora... Naravno da će biti komplikovano i da će nam nedostajati, ali na kraju krajeva ni Bajern nije loše prošao u ovom poslu", zaključio je Nagelsman.

Prvak Nemačke od transfera poljskog napadača koji za mesec dana puni 34. godine zaradiće 45.000.000 evra i potencijalnih 5.000.000 kroz bonuse, mada španski El Pais tvrdi da će Katalonci na tu cifru dodati još 10.000.000 evra ukoliko Levandovski ostane u Barseloni celu sezonu (?!), kao i da je njegovom menadžeru Piniju Zahaviju pripala provizija od čak 20.000.000 evra.

Pre Roberta Levandovskog Barselona je ovog leta dovela Rafinju iz Lidsa za 58.000.000 evra, a Frenka Kesija iz Milana i Andreasa Kristensena iz Čelsija kao slobodne igrače, dok su zimus stigli Feran Tores iz Mančester sitija (55.000.000), Pjer-Emerik Obamejan iz Arsenala (slobodan igrač), Adama Traore iz Vulverhemptona (pozajmica, vratio se u Englesku) i Dani Alves (slobodan igrač, otišao po završetku sezone).


tagovi

Julijan NagelsmanBajern MinhenRobert LevandovskiBarselona

Obaveštavaj me

Barselona
Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara