Džejdon Sančo i u pozadini Kristijano Ronaldo (©Reuters)
Džejdon Sančo i u pozadini Kristijano Ronaldo (©Reuters)

Nevil osuo paljbu: Ronaldo kao malo dete pored Van Dajka, Sanču se smeši Van de Bekova sudbina

Vreme čitanja: 4min | uto. 02.11.21. | 13:57

Nekadašnji igrač Mančester Junajteda bez dlake na jeziku, oštro po svima

Nepopularno mišljnje je vladalo kod malobrojnih i glasilo je: Mančester Junajtedu nije potreban Kristijano Ronaldo, jer će megazvezda poremetiti hijerarhiju. I Ole Gunar Solskjer sve će morati da podredi miljeniku ser Aleksa Fergusona, koji je sa Teatra snova lansiran u orbitu.

I zaista, sve je podređeno Kristijanu Ronaldu, sistem je promenjen, a Ole Gunar Solskjer, pa kao da je u ulozi pomoćnika. Čovek bez autoriteta. I znanja, jer u prilog tome svedoče rezultati. Zašto je i dalje na mestu na kojem je, to znaju samo glavešine Mančester Junajteda. Brujalo je Ostrvo o otkazu za norveškog stručnjaka – pitanje je da li bi do toga došlo – ako izgubi od Totenhema. Ali, očigledno da je Ole Gunar Solskjer rođen pod srećnom zvezdom. Kada zagusti, Crveni đavoli se izvuku, trijumfuju i sve se brzo stiša.

Izabrane vesti

Preko noći zavlada blagostanje, čovek koji je trebalo da bude v.d. i odavno bivši se okuraži. Koja pobeda i kupio je mir. A, surova istina sastaviće Mančester Junajted, možda, i brže no što se nada. Prašina se brzo slegne, za svako čudo tri dana dosta, čuju se samo dežurni kritičari.

Geri Nevil – čovek bez dlake na jeziku, opleo je bez pardona. Počeo je od Kristijana Ronalda i tog nepopularnog mišljenja, a završio sa Džejdonom Sančom i Donijem van de Bekom.

Kada se Ronaldo vratio na Old Traford, postavljalo se pitanje: Da li je dobro što je potpisao za Mančester Junajted? Da li je on ono što je Mančesteru potrebno. Ako imate nekoga poput Ronalda u svlačionici, svesni ste da takav igrač mora da igra. A, kada je u timu, sistem igre mora da se prilagodi načinu koji njemu odgovara”, smatra Geri Nevil.

Dok je crvenim delom Mančestera vladala euforija zbog Ronaldovog povratka, Ole Gunar Solskjer je, verovatno, gutao knedle. Sve što je planirao palo je u vodu preko noći. Onoga trena kada je Kristijano Ronaldo digao šal, napacio sedmicu na leđa i prodefilovao dobro poznatim hodnicima srušili su se klimavi Solskjerovi temelji. Možda su mogli vremenom očvrsnuti, ali sada je to u domenu nagađanja.

Nema sumnje da to letos nije bio Oleov plan. Ostavljanje Sanča, Rašforda i Grinvuda na klupi nije plan. Ole nije mislio da će tako igrati. Na poslednjih 37 utakmica igrao je u formaciji 4-2-3-1, tako da njegov dugoročni plan nije bio da promeni formaciju u 3-5-2. Ali, promena sistema, čini se, odgovarala je Ronaldu. Igranje u takvom sistemu rasteretilo ga je obaveza u defanzivi”.

Nemoćan, besan, isfrustriran. Takav je bio Kristijano Ronaldo protiv Lestera i Liverpula. Ništa nije mogao, izopšten iz igre.

Protiv trojice defanzivaca Lestera, i u duelu sa Virdžilom van Dajkom i Konateom prošle nedelje, izgledao je kao mali dečak. Ali, u subotu je delovalo kao da mu savršeno odgovara da igra. Zaista je subota bila dobar dan za njega, ne samo zbog gola Totenhemu, već zato što je izgledalo kao da igra u timu kome pripada i koga je deo. To nije bio slučaj poslednjih nekoliko nedelja”.

Ronaldo na tapetu, ali tu nije kraj. Provukao je kroz blato Geri Nevil i ljude koji su angažovali Donija van de Beka, ulupali silan novac za vezistu Ajaksa, a ne znaju da ga koriste. Čini se da se Ole Gunaru Solskjeru ponavlja priča i sa Džejdonom Sančom.

Dobio je skupocenu igračku kojom ne ume da barata. Lakše mu je da ga ostavi na klupi ili tribinama, da trune. Za promašene investicije niko neće odgovarati iz sportskog sektora. Gde ima – tu se i prosipa. Očigledno da u Mančester Junajtedu preliva. Igrači se dovode, novac se deli i šakom i kapom, a o raspodeli uloga unutar tima i strateškom dovođenju nema ni govora.

Ne mogu da ne razmišljam o Van de Beku… Na tog klinca koji već 18 meseci nije šutnuo loptu i sedi na tribinama izdvojeno je 40.000.000 funti. Sančo će, ako ne bude oprezan, završiti kao on”.

Džejdon Sančo došao je na Teatar snova iz jednog uređenog sistema. Kod Nemaca je sve pod konac. Znalo se u Dortmundu ko šta radi, a Džejdon Sančo bio je među glavnima. U Mančesteru – rasulo. Obrti preko noći u pogledu formacije, izbora igrača… A, Džejdon Sančo ni posle nekoliko meseci na Old Trafordu ne zna kakva mu je uloga, a kamoli budućnost. Za sada, Old Traford za reprezentativca Engleske definitivno nije Teatar snova.

Sančo je igrao na nekim utakmicama na kojima je Mančester timski izgledao užasno. Došao je u klub koji igra potpuno nepovezan fudbal. Igrao je u Dortmundu – daleko boljem timu u smislu organizacije. Došao je ovde i razmišlja: ‘Kog đavola ovde radim, zašto sam tu?’Nema organizacije, sve je u haosu… Sada sigurno razmišlja: ‘Gde da igram u ovom sistemu?’ Ne vidim ga na nekom od tri mesta u veznom redu, niti kao nekog od dvojice napred. Razmišljaće: ‘Kakva mi je budućnost u Mančesteru?’ O tome razmišlja i Van de Bek. Subota je bila dobar dan za Mančester Junajted, ali problemi su i dalje tu, na sve strane”, podvukao je Geri Nevil.

Nisu nestali, samo su gurnuti pod tepih.



tagovi

Geri NevilDžejdon SančoDoni van de BekKristijano RonaldoOle Gunar SolskjerMančester JunajtedPremijer liga

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara