Kristijano Ronaldo (Reuters)
Kristijano Ronaldo (Reuters)

Legenda Mančester Junajteda: Kritikovanje Ronalda je bogohuljenje

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.11.21. | 11:24

Rio Ferdinand stao u odbranu prve zvezde tima

Praktično otkad se vratio u Mančester Junajted, Kristijano Ronaldo je na udaru kritika. Ne zbog loših ofanzivnih izdanja, jer je Portugalac na deset mečeva za Crvene đavole u ovoj sezoni postigao sedam golova od kojih su neki bili tri boda vredni i u Premijer ligi i u Ligi šampiona. Već zbog pasivnost kada je lopta u nogama rivalskih ekipa. Konkretno, Ronaldo je bio pod rafalnom paljbom zato što nije vršio pritisak na protivničke defanzivce u teškom porazu Junajteda od Liverpula pre desetak dana. Redsi su iskoristili nepovezani presing Crvenih đavola, probijajući sredinu i odbranu protivnika koga su na kraju "petardirali" (5:0).

Izabrane vesti

Legenda Mančester Junajteda Rio Ferdinand stao je u zaštitu bivšeg saigrača, tvrdeći da Ronaldo nije jedini krivac, navodeći da definitvno Portugalac nije problem.

"Čuo sam određenu dozu kritika i ne mogu to da nazovem drugačije nego bogohuljenjem. Mislim na ono što pričaju da je Ronaldo razlog zašto Mančester Junajted neće biti uspešan. Kažu Ronaldo se ističe u timu, što je odlično, ali zbog njega Junajted neće ništa da postigne. Prečesto čujem ovu vrstu kritika. Molim vas ne govorite to. Molim vas, ovakve izjave su sramotne i krajnje nepoštovanje (prema Ronaldu i klubu)", kaže Ferdinand.

Podsetio je koliko je Ronaldo doprineo uspravljanju tima ove sezone, ali i koliko je postigao za fudbal na svetskom nivou.

"Igrač koji je uradio ono što je uradio, superzvezda u bilo kojoj generaciji. Biti jedan od najboljih igrača u bilo kojoj generaciji. A čak su opet neki pričali kako ne vrši dovoljno pritisak, da ne trči dovoljno, kao ljudi, pa nije on tu zbog toga", dodao je Ferdinand.


tagovi

Kristijano RonaldoRio FerdinandPremijer ligaMančester Junajted

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara