Ole Gunar Solskjer (Reuters)
Ole Gunar Solskjer (Reuters)

Okuražio se Ole Gunar Solskjer, uživa u kritikama i testira karakter igrača

Vreme čitanja: 3min | pon. 01.11.21. | 21:29

Norvežanin optimista pred gostovanje Atalanti

Svašta je preživeo Ole Gunar Solskjer u prethodne dve nedelje. Sijao je od sreće posle preokreta protiv Atalante na Old Trafordu, potom doživeo katastrofu protiv Liverpula, da bi se otkaza spasao pobedom protiv isto tako kritičnog Totenhema.

Sada opet gostuje Atalanti koja je željna osvete i juri pobedu kojom bi preokrenula situaciju u grupi i zakomplikovala život Crvenim đavolima. Solskjer je preživeo talas kritika po ko zna koji put otkako je seo na klupu Junajteda. Među kritičarima su bili i neki njegovi bivši saigrači poput Pola Skolsa koji danas radi kao stručni konsultant na televizijama.

Izabrane vesti

“Kritike mogu da vas uzdrmaju da posumnjate u sebe ili možete da budete čvrsti i držite se uspravno. Ja sam uvek uživao u tim situacijama. Svi se bavimo različitim poslovima i njihov je da da kažu svoje mišljenje. Nisam ovde da bih se svađao sa bilo kim. Sve je to u redu. Novinari, analitičari, eksperti… Svi radimo svoj posao”, rekao je Solskjer pred meč sa Atalantom.

Norvežaninu zameraju što ne koristi neke igrače koji su došli sa velikim kvalitetom i kao velika pojačanja. Doni van de Bek odvano nije kročio na teren, Pol Pogba je na granici izmneđu klupe i prve postave, Džejson Sančo je ostao na klupi poslednje dve utakmice, a Entonija Marsijala nema ni na klupi…

“Kada ste u klubu kao što je Mančester Junajted, znate da je tu mnogo dobrih igrača i da nema vremena da neko bude nezadovoljan ili da ne daje maksimum. Ako nisi u startnih 11, onda moraš biti podrška saigračima. Čekaš šansu i daješ sve od sebe kada ti se ona ukaže. Da, razumem da igrači žele da igraju i da niko nije srećan kada ne igra. Kada u Mančester Junajtedu imate sve igrače na raspolaganju, onda će uvek biti dobrih fudbalera koji ne igraju. To nam se dešava u poslednje vreme. Neki igrači moraju da se naviknu na mesto na klupi. I tako će uvek biti u Mančester Junajtedu. U takvim situacijama se otkriva karakter igrača. Ja sam zadovoljan karakterom kod većine mojih igrača. Moral ekipe i ponašanje protiv Totenhema su bili zaista na visokom nivou kakav mora uvek da bude. Tim uvek mora da bude ispred individualca”, rekao je Solskjer i nagovestio da nije zadovoljan ponašanjem baš svih prvotimaca.

Upitan da li je u strahu od otkaza promenio formaciju na trojicu u poslednjoj liniji koja mu je donela pobedu protiv Totenhema, odgovorio je:

“Način na koji smo igrali je bitniji nego sistem u kojem smo igrali. Imamo dovoljno kvalitetan sastav da igra u različitim formacijama. Znamo da će rezultati doći iz kontinuiteta. Sutra je nova šansa da se opet dokažemo. Atalanta ma taj specifičan, napadački i agresivan stil igre koji na njih prenosi trener. Ono što su napravili u poslednjih pet godina je izvanredno. Veoma lep klub u kojem rade dobri ljudi”, rekao je Ole Gunar Solskjer.


tagovi

Ole Gunar Solskjer

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara