(©Starsport)
(©Starsport)

Ni dupla kruna ne garantuje posao: Pet klubova Mozzart Bet Superlige već promenilo trenere

Vreme čitanja: 3min | uto. 06.06.23. | 08:19

Partizan i pored najgore sezone u poslednjih 30 godina verovatno ostaje sa Duljajem

Došlo je vreme da u Srbiji ni dupla kruna nije više garant trenerima za posao. Iako se okitio titulom u Mozzart Bet Superligi, pa peharom Kupa Srbije, Miloš Milojević je otišao iz Crvene zvezde. I samo je „povukao nogu“, jer je do sada, a prvenstvo samo što je završeno, već pet klubova – skoro trećina – promenilo trenere.

Pored Crvene zvezde, koja će u novu sezonu krenuti sa Barakom Baharom na klupi, na promenu šefa struke odlučio se Novi Pazar, pa je juče stigla vest da će umesto Davora Berbera na klupi biti Dragan Aničić. Pazarci su i tokom sezone imali vrtešku među trenerima, počeli su sa Vladimirom Gaćinovićem, nastavio je Damir Čakar, pa je umesto njega došao Aleksandar Stanković, a tačku na prvenstvo stavio Berber. A, sada je i on otišao.

Izabrane vesti

Iako je Tomislav Sivić odradio posao zbog kojeg je došao u Lučane i sačuvao Mladost u Mozzart Bet Superligi, to nije bilo dovoljno da bi ostao u klubu i za narednu sezonu.

Sivić je najbolji trener koji je ikada radio u Lučanima i srce me boli što se rastajemo. Ali, ja ne mogu da obećam ono što nisam siguran da mogu da ispunim, jednostavno, nisam takav čovek. Sivić je stručnjak kojeg sam i ranije pokušavao da angažujem, ovog proleća kockice su nam se složile, izborili smo i opstanak i ne mogu danas da obećam nešto što možda neću moći da ispunim i da rizikujem da za nekoliko meseci kažem: „Nemam para, izvini“, objasnio je Nenad Milovanović, „alfa i omega“ Mladosti.

Reakcija je bila ekspresna, na mesto prvog trenera Lučanaca doveden je Igor Savić.

I u Javoru su se odlučili da menjaju. Istina, tamo se promena dogodila pred sam kraj sezone, kada je sa Mladenom Dodićem – inače novim sportskim direktorom Napretka – prekinuta saradnja. Ali je pre dva dana ozvaničeno da će treći put na klupu ivanjičkog kluba da sedne Radovan Ćurčić, nekadašnji selektor reprezentacije Srbije.

Smena u Radničkom iz Niša se dogodila uoči revanša baraža sa Inđijom. Dragan Šarac je završio misiju, nije to bilo baš najbolje, pa je pojas za spasavanje klubu sa Čaira dobacio njegovom pomoćniku Vladimiru Đorđeviću kojem je pripala uloga vršioca dužnosti, te je pitanje da li će dobiti poverenje da kao prvi trener povede Radnički u novu sezonu.

Gotovo je sigurno da će šesti klub koji će promeniti trenera biti Radnik. Slavoljub Đorđević je odradio lavovski posao tokom prolećnog dela sezone, ali je spakovao kofere za odlazak. Pominje se da bi mogao u redove novog superligaša, Železničara iz Pančeva.

Samim tim i Pančevci će ući u to kolo klubova koji su promenili stručni štab na kraju sezone, pošto je na pomolu rastanak sa Vladimirom Gaćinovićem.

Neizvesna je situacija u Napretku, gde je Dragan Perišić odradio dobar posao i sačuvao klub problema u borbi za opstanak. Ali, još nije stigao „pečat“ da će voditi Čarapane i sledeće sezone.

Paradoksalno je u neku ruku da će Partizan posle najgore sezone u poslednje tri decenije verovatno ostati sa istim trenerom, Igorom Duljajem. Ima u upravi kluba disonantnih tonova oko toga, ali problem za crno-bele je što i da odluče da traže novog trenera – nemaju koga da izaberu.

TSC, Čukarički i Vojvodina deluju kao najstabilniji što se trenera tiče, pa ni u Radničkom iz Kragujevca nema glasova da bi trebalo nešto menjati.



tagovi

Mozzart Bet SuperligaRadnički NišDragan ŠaracFK Crvena zvezdaMiloš MilojevićBarak BaharRadnik SurdulicaSlavoljub ĐorđevićFK Novi PazarDragan AničićJavorRadovan Ćurčić

Obaveštavaj me

FK Partizan
FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara