Tim Švedske sa utakmice protiv Slovenije (©AFP)
Tim Švedske sa utakmice protiv Slovenije (©AFP)

Nije parodija, jeste frka: Švedska se bez pola tima šalta sa 4-4-2 na eksperimentalni 4-3-3

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.06.22. | 11:00

Posle otpadanja brojnih fudbalera...

Povređeni još pre objavljivanja spiska: Viktor Lindelef, Martin Olson, Albin Ekdal, Filip Helander, Zlatan Ibrahimović. Povređeni posle okupljanja: Jesper Karlson, Karl Starfelt, Kerim Mrabti, Kristofe Nordfelt. Odbili poziv iz različitih razloga: Pontus Janson, Sebastijan Holmen, Markus danijelson, Pjer Bengston. Suspendovani: Emil Kraft, Dejan Kuluševski. Pod znakom pitanja: Joakim Nilson.

Selektor Švedske Jane Anderson ni sam se verovatno ne seća kada je imao ovoliko kadrovskih problema pred jednu utakmicu kao pred ovu sa Srbijom Dragana Stojkovića u trećem kolu Lige nacija.

Izabrane vesti

Neko je ovo nazvao parodijom. Nisam saglasan. Ali da je frka, frka je. Danima i nedeljama”, rekao je Anderson, koji je Ligu nacija iskoristio da eksperimentiše sa novom formacijom 4-3-3, umesto pređađnje 4-4-2.

Savladao je Sloveniju sa 2:0, izgubio od Norveške sa 1:2, možda sa ovolikim problemima nije vreme za takve poteze?

Nisu to pokušaji, to je novi pravac. Sjajno je što u ofanzivi možemo da igramo sa centralnim napadačem i dva krila. To i želimo, jer Aleksander Isak igra devetku u svom timu, Emil Forsberg je desetka u Lajpcigu, Antoni Elanga i Viktor Klaeson igraju po krilima”, ostaje dosledan Anderson.

Mada, Emil Forsberg je u kalendarskoj 2022. za klub odigrao samo dve utakmice od po 90 minuta, pa će posle Slovenije i Norveške morati da odmori i neće krenuti od starta. Golman Robin Olsen će zato poneti kapitensku traku. Štoper Jurgordena Hjalmar Ekdal i Edvin Kurtuluš (Hamarbi) čekaju priliku da debituju.

Neki drugi igrači će dobiti priliku da se predstave”, tvrdi Anderson da je sve u redu.

Naknadne pozive dovili su i Jens Kajuste (Rens), Branimir Hrgota (Grojter Firt), Sotirios Papajanopolus (AIK), Danijel Sundgren (Aris), Kristofer Niman (Norćeping), Jakob Rine (Olborg).

Ne baš idealni uslovi za Šveđane. Ali daleko od toga da je to ekipa koju bi Orlovi smeli da potcene. S druge strane, jeste trenutak da se napadnu bodovi na strani.




tagovi

fudbalska reprezentacija Švedskereprezentacija Švedskefudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara