Nije Pjontek već špic od 6.000.000 evra, Kopenhagen ruši rekord danskog fudbala

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.08.22. | 14:17

Andreas Kornelijus se navodno već dogovorio sa danskim šampionom

Ovo je izgleda vreme u kome se ruše rekordi u ligama takozvane druge kategorije, pa će posle Belgije, gde je Briž sa Romanom Jaremčukom okončao najveći transfer u istoriji Pro lige, očigledno biti pomerena granica i u danskog Superligi. Za to će biti zaslužan tamošnji šampion Kopenhagen, koji je odlučan da dovede špica ozbiljne klase.

Primarna želja je bio Kšištof Pjontek, ali očigledno pregovori sa Hertom ne idu baš lagano, a vreme uporno teče, pa su se čelnici kluba sa Parken stadiona okrenuli očigledno realnijoj opciji. Kako javljaju tamošnji mediji, Kopenhagen je blizu okončanja posla oko transfera Andreasa Kornelijusa i Trabzona, čije obeštećenje iznosi 6.000.000 evra.

Izabrane vesti

Kopenhagen se već dogovorio sa igračem koji ima veliku želju da se sa porodicom vrati u Dansku, a navodno su ostali još samo sitni detalji između dva kluba koji bi trebalo da budu okončani na pozitivan način.

Kornelijusu (29) je ostalo još tri godine ugovora sa Trabzonom, u koji je stigao prošlog leta za obeštećenje od 5.120.000 evra. U dresu šampiona Turske je do sada odigrao 49 utakmica i postigao 20 golova, uz šest asistencija u svim takmičenjima. Na početku ove sezone postigao je samo jedan gol u prva četiri kola tamošnjeg prvenstva, a nije postigao gol ni u dvomeču sa Kopenhagenom. Ipak, u Danskoj su dobro upoznati sa njegovim kvalitetima, pa tih 180 minuta nisu promenili utisak o proceni njegovih mogućnosti.


tagovi

Andreas KornelijusKopenhagenLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara