Kopenhagen Ligu šampiona kruniše napadačem iz snova: Parken spreman da pozdravi Kšištofa Pjonteka!

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.08.22. | 20:01

Poljak na meti danskog šampiona

Kopenhagen je napravio veliki podvig eliminacijom turskog šampiona Trabzona u plej-ofu Lige šampiona, ali klub sa Parken stadiona ne želi tu da se zaustavi. Kako piše danski porta BT, tamošnji šampion u poslednjim danima prelaznog roka želi da dovede napadača najviše klase, a prvi na listi želja nalazi se Poljak Kšištof Pjontek.

Igrač za kojeg je Milan u januaru 2019. godine izdvojio 35.000.000 evra nalazi se pod ugovorom sa Hertom do juna 2025. godine, pa je pred sportskim direktorom Kopenhagena Peterom Kristijansenom ozbiljan zadatak da postigne dogovor sa Nemcima. Prema infromacijama iz Danske, opcija su i pozajmica sa pravom otkupa, ali i potpuni oktup.

Izabrane vesti

Pjontek je pažnju na sebe privukao u Krakoviji, koja ga je na leto 2018. godine otkupila za 4.500.000 evra. Odlični napadač je zablistao u Đenovim na 21 utakmici je postiga 19 golova, što je aktiviralo Rosonere da izdvoje značajnu sumu novca i privole ga u svoje redove.

Poljski reprezentativac se ipak nije najbolje snašao sa pritiskom na San Siru, pa je već u januaru 2020. godine rpešao u Hertu za 24.000.000 evra. U Berlinu je nastavio da tone, do sada je postigao samo 13 golva na 56 utakmica, mada je prošle sezone u Firenci malo popravio utisak. Ipak, nedovoljno da bi nemački klub ozbiljno računao na njega na početku ove sezone.

Sve to pomno prate u Kopenhagenu, gde su spremni da iskoriste trenutni trenutak i dovedu golgetera ozbiljne klase, koji je spreman da ozbiljno oživi karijeru. Danski mediji pišu da Kopenhagen, ukoliko pregovori sa Hertom ne budu uspešni, u opticaju imaju još dva velika imena. Dakle, jasno je da će Parken do kraja prelaznog roka biti spreman da pozdravi novog špica.


tagovi

Kšištof PjontekLetnji prelazni rok 2022Kopenhagen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara