Diogo Žota (©Reuters)
Diogo Žota (©Reuters)

Nije svejedno Portugalcima u Bakuu, nema svemogućeg rekordera Ronalda

Vreme čitanja: 3min | uto. 07.09.21. | 12:41

As Mančesterr junajteda zbog kartona pauzira protiv Azerbejdžana u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru. Promo kvota u Mozzartu na trijumf gostiju - 1,20

Ko će direktno u Katar iz Grupe A – Srbija ili Portugalija? Obe ekipe imaju po 10 bodova posle četiri kola. Ako ne bude nekih većih iznenađenja, meč u Lisabonu ovih dveju selekcija mogao bi da odluči o prvom mestu.

Portugalci su se umalo spotakli na svom terenu protiv Republike Irske (2:1), ali šampiona Evrope iz 2016. godine izvukao je, a ko bi drugi, nego svemogući Kristijano Ronaldo, svetski rekorder po broju golova u dresu reprezentacije. Posle pobedonosnog gola u šestom minutu sudijske nadoknade, zbog radovanja je dobio žuti karton i neće moći da pomogne saigračima u današnjem duelu (18.00) protiv Azerbejdžana u Bakuu u petom kolu kvalifikacije za Mundijal u Kataru. On je već napustio reprezentaciju i pridružio se novim saigračima na Old Trafordu.

Izabrane vesti

18.00: (14,0) Azerbejdžan (6,75) Portugalija (1,20)

Srbija će navijati za Azerbejdžan. Neće biti svejedno iskusnom stručnjaku Fernandu Santosu bez prve zvezde, povratnika u redove Mančester junajteda. Protekle nedelje Portugalci su odigrali meč sa Katarom, slavili su sa 3:1, a na tom meču u napadu je igrao trio Andre Silva, Otavio i Guedes.

Domaćin ima samo bod posle četiri kola i nema šanse da se nađe u borbi za planetarni šampionat u Kataru krajem naredne godine. Prvi bod je osvojen protiv Republike Irske (1:1). I domaćin dočekuje favorita oslabljen. Neće biti levog beka Antona Krivocjuka zbog kartona. Umesto njega u timu bi trebalo da bude Azar Salahli.

20.45: (4,00) Republika Irska (3,20) Srbija (2,05)

U odsustvu Ronalda, Portugalci se oslanjaju u napadu na Bernarda Silve i Dioga Žotu, a u idealanih 11 mogao bi da bude i Andre Silva. Iskusni Pepe i as Mančester Sitija Ruben Dijas biće tandem štopera.

U ovom veku, Portugalci su svih pet puta pobedili Azerebejdžen i to bez primljenog pogotka. Krajem marta na startu kvalifikacija za Mundijal u Kataru četa Fernanda Santosa se namučila sa današnjim rivalom, slavila je sa 1:0, i to autogolom Maksima Medvedeva.


tagovi

kvalifikacije za svetsko prvenstvoKvalifikacije za SP 2022.reprezentacija Portugalareprezentacija Azerbejdžana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara