Nikola Čumić, igrač koji je izmakao večitima: Imao sam ponude Zvezde i Partizana

Vreme čitanja: 3min | pon. 21.09.20. | 14:07

Završio je u Sportingu

Odavno je poznato da inostrani klubovi uglavnom kada kupuju u Srbiji prepoznaju godine kao osnovni paramtar vrednosti. Dovoljno da u Radničkom posle Lazara Ranđelovića na poziciji levog krila isforsiraju Nikolu Čumića. Bivši mladi reprezentativac Srbije je igrama u prošloj sezoni, digao tržišnu vrednost, do te mere da je ekspresno upao u oko ljudima iz Olimpijakosa. Zvezda i Partizan su ostali krtatkih rukava, iako su ga jako želeli.

Objektivno, sa cenom od 500.000 evra koliko ga je zimus platio Olimpijakos, drugima je bio van dometa. Na kraju, preko Atine do Hihona. Mladi reprezentativac Srbije karijeru nastavlja na pozajmici u Sportingu, koji ima pravo da ga otkupi na kraju sezone. Na promociji u Španiji Čumić potvrđuje da su ga zvali i Partizan i Crvena zvezda.

Izabrane vesti

Brzo je sve išlo. Bio sam u Atini, trenirao sam sa Olimpijakosom. Menadžer mi je rekao da ima ponuda Sportinga. Imao sam ponude i iz Srbije, od Crvene zvezde i Partizana, imao sam i poziv sa Teneriga. Međutim, odlučio sam se za Sporting. Ovo je klub sa velikom tradicijom, sa dobrim navijačima, Đuka (Uroš Đurđević, prim.aut) mi je pričao sve najbolje o klubu i nije mi trebalo dugo da se odlučim za Hihon”, rekao je Čumić na promociji uz prevod naše saradnice iz Madrida Ognjenke Marić.

A šta mu je konkretno rekao Đurđević?

Đuka mi je mnogo pomogao kad sam došao ovde. Rekao mi je da klub jako stabilan, da je sve super, da su navijači super, da je grad lep za život. Dalje da je ekipa kvalitetna, da je prvenstvo jako teško, da malo golova pada. Pre svega da je za mladog igrača jako dobra sredina”.

Još jedan savet je pomogao Čumiću da se odluči. U Atini je zatekao Migela Anhela Gerera, koji je od 2011. do 2016. igrao baš za Sporting.

Zanimljivo je da sam, dok sam bio u Atini, najviše vremena provodio baš sa Gererom. Svaki dan smo bili zajedno, trenirali zajedno. Kad sam mu javio da su me zvali, rekao mi je: “Brate, molim te idi, Sporting je veliki klub, najlepši grad. Ja sam tamo bio jako srećan, obožavam taj klub, taj grad””.

Španske novinare je naravno zanimalo i kakav je Čumić igrač, pa i da li bi, iako je po prirodi krilo, mogao da pomogne i na mestu špica.

Volim da igram jedan na jedan, direktam sam igrač, volim da napadam prostor. Za špica? Ne znam, to će trener da proceni. Ali imao sam dobru sezonu iza sebe u Srbiji i nadam se da ću pružati dobre partije, a golovi će onda doći sami po sebi. Znam da je ovo jače takmičenje, ali očekujem da napadnemo promociju u Primeru”, završio je Čumić uz napomenu da već dva meseca trenira sa Olimpijakosom, da je nedavno odigrao dve utakmice za U21 selekciju Srbije i da je – što se tiče fizičke spreme – spreman da već od narednog vikenda pomogne novom klubu.


tagovi

Nikola Čumić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara