Nikola Milenković (©Reuters)
Nikola Milenković (©Reuters)

Nikola Milenković u timu sezone Lige konferencije

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.06.23. | 18:37

Šestorica fudbalera iz Vest Hema, trojica iz Fjorentine i dvojica iz Bazela

Fjorentina je sinoć u Pragu propustila priliku da posle više od šest decenija dođe do evropskog trofeja pošto ju je u finalu porazio Vest Hem golom u poslednjem minutu. Ako je italijanskom klubu za utehu, moći će da se pohvali kako je timu sezone u Ligi konferencije “dao” trojicu igrača, među kojima je i jedan od trojice Srbina – Nikola Milenković.

Turbulentnu sezonu je imao srpski reprezentativac iza sebe, kako zbog izdanja na Svetskom prvenstvu, tako i zbog nešto slabijih partija u Seriji A, ali je u Ligi konferencije bio na visokom nivou i bio jedan od najzaslužnijih za plasman Viole u finale trećeg po kvalitetu evropskog takmičenja.

Izabrane vesti

Uz Milenkovića, od Fjorentininih fudbalera u timu sezone našli su se još kapiten i levi bek Kristijano Biragi i krilo Nikolas Gonzales. Više od polovine tima čine igrači Vest Hema, dok jedanaestorku kompletira dvojac iz Bazela Dan EndojEndi Diuf.

Nagradu za igrača sezone poneo je Vest Hemov Deklan Rajs, dok je za najboljeg mladog fudbalera takmičenja proglašen pomenuti Endi Diuf iz Bazela.

TIM SEZONE U LIGI KONFERENCIJE (4-3-3): Alfons Areola (Vest Hem) – Dan Endoj (Bazel), Nikola Milenković (Fjorentina), Najef Agerd (Vest Hem), Kristijano Biragi (Fjorentina) – Endi Diuf (Bazel), Deklan Rajs (Vest Hem), Lukas Paketa (Vest Hem) – Nikolas Gonzales (Fjorentina), Majkl Antonio (Vest Hem), Džerod Bouven



tagovi

Nikola MilenkovićLiga konferencije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara