Aleksa Terzić (©EmpoliCalcio)
Aleksa Terzić (©EmpoliCalcio)

Ništa od povratka u Zvezdu, Terzić sakuplja minute u Seriji B

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.09.20. | 17:01

Nekadašnji levi bek crveno-belih godinu dana na pozajmici u Empoliju

U Seriji A tek šest minuta, u Kupu Italije 98. Jasno je bilo Aleksi Terziću na kraju nedavno završene sezone, njegove prve u dresu Fjorentine, da će minute potrebne za razvoj u narednoj morati da potraži na nekom drugom mestu. U početku se pojavila opcija povratka u Crvenu zvezdu i to samo godinu dana pošto je napustio stadion Rajko Mitić u transferu vrednom 1.700.000 evra, ali se nedugo zatim uključio i Empoli i danas zvanično doveo mladog levog beka na jednogodišnju pozajmicu.

Dakle, Viola je odučila da se ne odriče prerano 21-godišnjeg fudbalera, te će u narednih godinu dana Terzića držati na oku u Seriji B, na stadionu "Karlo Kastelani", udaljenom oko 40 kilometara od "Artemio Frankija". A pored srpskog fudbalera, put Empolija je krenuo i mladi Poljak Šimon Žurkovski koji takođe nije uspeo da se izbori za minutažu u ljubičastom dresu. Time je nastavljena odlična saradnja dva kluba koja su prethodnih godina razmenila veliki broj fudbalera, a Rikardo Saponara, Bartolomej Drongovski, Kevin Diks samo su neki od njih.

Izabrane vesti

Podsetimo, pre čitavog ovog posla pisalo se da je Fjorentina spremna da Crvenoj zvezdi odmah isplati 3.000.000 evra i na Marakanu vrati Aleksu Terzića kako bi dovela Gavrića. Od tog posla sada i definitivno neće biti ništa, pa će crveno-beli morati na drugom mestu da potraže zamenu Milanu Rodiću koji na levom boku nema alternativu, zbog čega je na prethodnim utakmicama Miloš Degenek morao da "uskače".


tagovi

Serija BFK Crvena zvezdaAleksa TerzićFjorentinaEmpoli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara