Didije Dešan slavi sa igračima (©Reuters)
Didije Dešan slavi sa igračima (©Reuters)

Ništa od Zidana, Francuzi sa Dešanom ponovo napadaju evropsku krunu

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.12.22. | 12:33

Selektor Trikolora ispunio cilj plasmanom u polufinale Mundijala i obezbedio produžetak ugovora

Namučili su se Francuzi da savladaju Engleze u četvrtfinalu (2:1), ali su ostvarili cilj i nastavili odbranu svetske krune. Pored pobede, po informacijama Parizijena, ispunjen je i cilj zacrtan uoči puta u Katar. Navodno, bio je to plasman u polufinale.

Iako su svrstavani kao drugi favorit turnira, iza Brazila, Trikolorima je izgleda bilo bitno da se nađu među četiri najbolje, pa dalje šta bude... Uspeo je Didije Dešan to da ostvari sa svojim fudbalerima, a ugledni list piše i da je time obezbedio sebi novi ugovor sa Fudbalskim savezom Francuske.

Izabrane vesti

Pominjalo se da bi posle Mundijala u Kataru na klupu Galskih petlova mogao Zinedin Zidan, koji je bez angažmana od rastanka sa Real Madridom juna 2021, pojedini mediji su čak i pisali da je postignut usmeni dogovor, međutim, Parizijen podseća da je prvi čovek francuskog fudbala, Noel Le Gre najavio da Dešan drži sve u svojim rukama. Dakle, kako stvari stoje, 54-godišnji stručnjak nastaviće rad u ulozi selektora Francuske koji je započeo pre 10 godina.

Veliko poverenje ima rukovodstvo francuskog saveza u selektora pod čijom komandom je ekipa 2018. postala svetski prvak, a 2016. igrala finale Evropskog prvenstva. Tada su kod kuće poraženi od Portugalije golom u produžecima (0:1), pa će za dve godine u Nemačkoj Dešan pokušati da popravi utisak i ponovi uspeh iz 2000. godine i igračkih dana. Ukoliko uspe, objediniće evropske i svetske titule i kao trener i kao selektor. Uspeh za svako poštovanje...

Ipak, prvo da se završi Svetsko prvenstvo u Kataru, na kom će se Francuzi za finale boriti sa Marokom (sreda, 20.00). Drugi polufinalni par je Argentina - Hrvatska, tako da postoji mogućnost da u meču za trofej gledamu reprizu od pre četiri godine, kada su Trikolori u Rusiji savladali Hrvatsku 4:2.



tagovi

Katar2022Didije DešanZinedin Zidan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara