Njegoš Petrović (©FK Vojvodina)
Njegoš Petrović (©FK Vojvodina)

Njegoš Petrović: Povratak u srpski fudbal nije korak unazad! Bolje da igram, nego da sedim

Vreme čitanja: 6min | sre. 24.01.24. | 09:43

Novo pojačanje Vojvodine i o tome kako mu je propao transfer u Norič, zašto je izabrao Novi Sad ispred tri ponude klubova iz Segunde, novom treneru Lala i ciljevima za prolećnu polusezonu

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Larnake)

Delom posledica male minutaže u Granadi, delom i izrazite želje Vojvodine da ga angažuje. Nije ni bitno, važno je samo da je Njegoš Petrović napustio Španiju i stigao na “Karađorđe” kao najzvučnije pojačanje Lala u zimskom prelaznom roku. Novi vezista novosadskog superligaša stigao je iz španske Primere na pozajmicu, pa će boje Stare dame braniti u narednih šest meseci. U razgovoru za Mozzart Sport Njegoš ne krije da mu je želja da se u Srpskoj Atini zadrži i duže, budući da Vojvodina ima pravo na otkup ugovora od španskog kluba.

Izabrane vesti

Nakon što se iz Crvene zvezde preselio u elitni rang španskog fudbala, momak iz Krupnja se nametnuo i igrao konstantno, ali kako je vreme odmicalo, tako mu se smanjivala minutaža. Vošin novajija bio je u jednom momentu na korak od odlaska na Ostrvo, gde je praktično sve dogovorio sa Noričom, ali ga je uprava Granade ubedila da ostane, uz obećanje da će dobiti zapažene minute. Na kraju je bilo po onoj narodnoj “obećanje, ludom radovanje”. Petrović je posle toga zabeležio samo 149 minuta u ligi i još 90 u Kupu, pa je vezista koji je ponikao u Radu odlučio da promeni sredinu. A, Stara dama je bila najupornija u želji da ga dovede. Povratak u srpski fudbal ne vidi kao korak unazad. Naprotiv. Kako kaže, prve impresije su sjajne, a posebno reči hvale Petrović ima na račun trenera Božidara Bandovića.

Imao sam tri ponude iz druge lige u Španiji (Burgos, Saragosa, Elče, prim.aut.), ali sam se odlučio za dres Vojvodine jer me je ona najviše želela. Kada vas neko toliko želi, onda imate i obavezu da za to vratite na terenu. Poklopili su nam se jezici i zbog toga sam odlučio da se posle tri godine ipak vratim u srpski fudbal”, kaže Petrović na početku razgovora za Mozzart Sport.

Hajmo ipak da se malo vratimo u prošlost. U taj obećavajući početak u Granadi. I sve kasnije probleme.

Iz Zvezde sam došao u Granadu nespreman, ali sam u prvih šest meseci odigrao sve utakmice. Tada smo ispali u drugu ligu. U Segundi sam takođe odigrao 90 odsto mečeva. Posle toga video sam da nešto nije u redu i da me trener na neki način ne želi. Razgovarao sam s njim i rekao mi je da je bolje da nađem novu sredinu, gde ću igrati. Pričao sam i sa svojim agentom i stigla nam je ponuda od Noriča. Razgovarao sam sa trenerom i sportskim direktorom Noriča i lično prihvatio tu ponudu. To se dešavalo četiri dana pred kraj prelaznog roka. Otišao sam potom kod trenera i predsednika Granade i oni su mi poručili da me ipak žele, da neće dovesti novog veznog igrača i da ću imati dobru minutažu. To se na kraju svelo na svega tih 149 minuta u ligi i 90 minuta u Kupu. Zbog toga sam odlučio da odem iz Španije”, objašanjava Njegoš.

Dolazak iz španske Primere u srpsku Mozzart Bet Superligu Petrović ne vidi kao korak unazad u karijeri.

Mnogi, ako ne i svi, reći će da je povratak u srpski fudbal korak unazad. Međutim, ja to ne vidim tako. Pričao sam o tome mnogo i sa porodicom, menadžerom, prijateljima i ljudima u Granadi. Smatram da je za mene lično mnogo bolje da igram negde šest meseci nego da za to vreme sedim na klupi, a možda ni to. Svakom igraču prija da igra i zato dolazak u Novi Sad vidim kao veliki plus za nastavak karijere”.

Njegoš Petrović (©FK Vojvodina)Njegoš Petrović (©FK Vojvodina)

Voša ima pravo da otkupi Petrovića od Granade, nakon isteka pozajmice na leto.

Kao što sam i rekao, želja Vojvodina me je dovela ovde. Nadam se da će u ovoj polusezoni biti sve kako treba i da ćemo ostvariti zajedničke ciljeve, a onda me možda i otkupi Vojvodina, što da ne? Razmišljam da u Vojvodini ostanem i duži period”.

Vošin novajlija je oduševljen uslovima na Kipru, kao i načinom na koji je prihvaćen od strane saigrača.

Oduševio sam se atmosferom, kvalitetom igrača, treninga i radom i idejom stručnog štaba. Uslovi i tereni su ovde dobri. Najviše sam se oduševio atmosferom u timu, što je najvažnije. Da imam nešto negativno da kažem, najiskrenije bih to rekao, ali je zaista sve pozitivno. Znam se sa dosta saigrača odranije, sa Malbašom, Radulom, Vukanom... Svi su me prihvatili sjajno. Kad 25 igrača bude u istoj sobi posle treninga ili večere, onda vam je sve jasno kakva atmosfera vlada u timu”.

Iako nije imao mnogo takmičarskih utakmica u nogama u poslednje vreme, Petrović ističe da je fizički na veoma dobrom nivou.

Iako nisam mnogo igrao, konstantno sam trenirao, nisam prekidao s treniznima. Međutim, utakmice su sve. Opet mislim da sam spremniji od ostalih momaka, jer sam bio neprestano u treningu, tako da ne bi trebalo da bude problema”.

Prirodna pozicija mu je zadnji vezni, ali Njegoš može da odgovori i na ofanzivne zahteve u sredini terena.

Mogu da igram i zadnjeg i prednjeg veznog, ali mi ipak najviše odgovara da igram iza lopte i da imam reakciju po izgubljenoj lopti. Jedan sam od igrača koji vole da pomažu ekipi i koji radi za tim. Na treninzima se uigravam na mestu zadnjeg veznog, što mi i najviše odgovara”.

Nekadašnji igrač Zvezde sa Starom damom gaji velike ambicije, kako na ličnom planu, tako i na klupskom planu.

Na ličnom planu želim da klubu vratim dobrim partijama za želju i poverenje koje mi je ukazao. Cilj mi je da imam dobru polusezonu, a kada je reč o ambicijama sa ekipom, želim da osvojimo Kup Srbije i da napadnemo treće mesto”.

Na treningu Vojvodine (©FK Vojvodina)Na treningu Vojvodine (©FK Vojvodina)

Trenutno je na tom trećem mestu ekipa TSC-a, koja Novosađanima beži devet koraka. 

Izuzetno je jaka konkurencija, sve ekipe su značajno napredovale. Na osnovu onoga što sam ovde video za ovaj kratak period, optimista sam. TSC nam beži devet bodova, ali ako istinski verujemo, onda možemo to da stignemo”.

Petrović posebno hvali novog šefa stručnog štaba Lala, Božidara Bandovića. Uveren je da sa njim Novosađani mogu da naprave velike stvari.

Mislim da ova ekipa ima potencijal za plasman u grupnu fazu u Evropi. Jako mi se sviđa ideja koju ima trener Bandović. Kod poslednjeg trenera u Granadi (prim. aut. Aleksander Medina) radili smo na sličan način, i što se tiče defanzivnog i ofanzivnog aspekta. Vidi se da je čovek radio preko i da je fudbalski obrazovan. Zato verujem da, uz njegovu pomoć, ova ekipa može mnogo”.

Vojvodina je letos evropsko putovanje završila već na prvom koraku, kada je eliminisana od kiparskog APOEL-a.

Iskreno nisam ispratio te mečeve Vojvodine i sad kada bi me pitali, ne znam ni ko je sve igrao tada. Mislim da se tada još uvek pravio tim. Naravno, još uvek se gradi, ali smatram da je ova ekipa znatno napredovala u poslednjih pola godine i da je na jednom višem nivou. Očekujem da sve bude mnogo bolje nego prethodne godine u Voši”.

Na kraju se osvrnuo i na učinak naših klubova u Evropi.

Nisam mnogo pratio srpski fudbal, jer sam se ostvario kao otac u prethodnoj godini. To je jedan razlog, a drugi je što se često moj termin utakmica preklapao sa mečevima u Srbiji. Pratio sam sve mečeve naših klubova u Evropi i, iako se nije bodovno ostvarilo ništa posebno, smatram da su se TSC i Zvezda veoma dobro pokazali”, zaključio je Njegoš Petrović.


tagovi

Njegoš PetrovićFK VojvodinaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara