Bojan Kovačević (Foto: Starsport)
Bojan Kovačević (Foto: Starsport)

Novi projekat Čukaričkog: Tinejdžer spreman za izvoz, Brđani se nadaju rekordnom transferu

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.10.21. | 11:38

Štoper rođen 2004. godine u beležnicama brojnih skauta, belo-crni odredili cenu

Od poraza na domaćem terenu od Crvene zvezde (1:2) Čukarički je serijom odličnih rezultata u sedam kola upisao četiri pobede i tri remija, a jedan od igrača u timu Saše Ilića koji je u pomenutom periodu skrenuo pažnju šire javnosti je Bojan Kovačević. Štoper rođen 2004. godine debi za prvi tim kluba u kojem je ponikao zabeležio je protiv Spartaka i brzo se ustalio u startnoj postavi, te je nanizao pet utakmica i izazvao interesovanje čak i van superligaške pozornice.

Uz standardnog Stefana Šapića, mladi defanzivac je brzo postao neizostavni deo štoperskog tandema, te na poslednjih pet utakmica nije propustio ni minut u zvaničnim duelima. Sa 450 minuta na superligaškoj sceni Kovačević je prestigao sve vršnjake, te je sada na vrhu liste igrača rođenih 2004. godine i mlađih, ispred Uroša Kabića iz Vojvodine (386 minuta), Marka Lazetića, napadača Crvene zvezde (215), Đorđa Gordića iz Lučana (201). Visoki defanzivac pažnju je privukao korpuletnom građom, a zadržao je sigurniim potezima i zrelom igrom uprkos činjenici da broji prve nedelje u Superligi.

Izabrane vesti

Igre protiv Spartaka, Radnika, TSC-a i Vojvodine bile su povod da na niz evropskih klubova skautima da zadatak da isprate duel tima sa Banovog brda protiv Proletera, te su igru Kovačavića u kanonadi (6:1) Brđana ispratili predstavnici Mančester Sitija, Atalante, Salcburga, Bordoa i Parme. Osim na radaru pomenutih klubova štoper Čukaričkog privukao je pažnju i u Rusiji, te je za samo mesec i po dana postao igrač od kojeg se očekuje da u kratkom vremenskom periodu transferom donese značajan priliv novca u kasu Čukaričkog.

Prema saznanjima Mozzart Sporta, procene sportskog sektora superligaša sa Banovog brda su da bi Kovačević mogao da obori rekord po visini obeštećenja i nadmaši dosadašnje kapitalce belo-crnih Slobodana Tedića i Dimitrija Kamenovića čije su slobode Mančester Siti i Lacio platili po 3.000.000 evra. Naime, Brđani se nadaju da bi Kovačević mogao da donese i do 5.000.000 evra, međutim, preduslov je da defanzivac do kraja polusezone nastavi sa odličnim igrama, a prva prilika da opravda interesovanje zvučnih klubova, kao i visoke projekcije biće sutrašnje gostovanje Loznici u okviru Kupa Srbije.

Nakon susreta u Klupcima, Brđane i mladog štopera očekuje najteži ispit u završnici polusezone u vidu duela u Humskoj sa Partizanom, a potom i još šest prvenstvenih duela. U tom periodu izvesno je da Kovačević neće biti jedini na oku stranih skauta s obzirom na to da je golman Đorđe Petrović bio praktično još letos na izlaznim vratima, a da su na Banovo Brdo prethodnih meseci dolazili i emisari stranih klubova kako bi se uverili u napadačke kvalitete Đorđa Jovanovića.


tagovi

Bojan Kovačević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara