Foto: FK Čukarički
Foto: FK Čukarički

Šestica na Brdu posle tri godine: Rakonjac prekinuo post i režirao debakl Proletera

Vreme čitanja: 3min | pet. 22.10.21. | 19:57

Čukarički ubedljivom pobedom (6:1) osvojio ceo plen protiv Novosađana

Prvi put od oktobra 2018. godine i trijumfa nad Dinamom iz Vranja fudbaleri Čukaričkog smestili su šest lopti u mrežu rivala, a ubedljivu pobedu (6:1) uz dvostrukog strelca Marka Rakonjca golovima su ukrasili Nemanja Tošić, Asmir Kajević, Stefan Šapić i Mihajlo Baić.

Dva gostovanja Novosađana u nedelju dana donela su četiri boda četi Saše Ilića, a sve što Brđani nisu uspeli da pretoče u golove protiv Vojvodine vratilo im se u susretu sa Proleterom koji je tako učestvovao u najubedljivijoj pobedi domaćina na Banovom brdu u poslednje tri godine.

Izabrane vesti

Prekinuvši sedam meseci golgeterskog posta, i to sa dve lopte u mreži rivala, Marko Rakonjac vodio je Čukarički do sedme pobede u Superligaškoj trci, a upravo golovi 21-godišnjeg napadača koji je priliku dobio usled povrede Đorđa Jovanovića poseban su povod za zadovoljstvo Brđana.

Internet senzacija Kabi Lejm stekao je svetsku slavu video odgovorima ljudima koji jednostavne stvari rade na komplikovan način, a upravo gestikulacijom prepoznatljivom za čuvenog Italijana Marko Rakonjac je proslavio drugi gol za Čukarički na večerašnjem susretu. Pruženih dlanova usmerenih ka golu, nakon pogotka za 4:1 u 59. minutu, mladi centarfor želeo je da pokaže kako nema ništa jednostavnije nego poslati loptu u mrežu. I zaista, večeras je igra špica Čukaričkog izgledala fenomenalno, postigo je dva gola i stvorio pregršt muka odbrani Proletera, kao da od superligaškog prvenca koji je upisao protiv Mačve krajem marta nije prošlo već čitavih sedam meseci.

Ipak, kraj crne serije usledio je na najbolji način, a uvertiru Rakonjcu vodećim golom režirao je Tošić u 4. minutu. Bek Čukaričkog odličnom reakcijom posle kornera načeo je Novosađane i na drugoj uzastopnnoj utakmici se upisao u strelce.

Inicijativa domaćina prekinuta je golom Evandra u 33. minutu koji je vratio nadu gostima, međutim Proleter je imao povoda da veruje u eventualni preokret samo do 51. minuta kada je Asmir Kajević realizovao jedanaesterac za 3:1, a najstrožoj kazni prethodilo je igranje rukom jednog od igrača Novosađana.

Na drugi gol Rakonjca nadovezao se pogodak Stefana Šapića kojeg je odličan centaršut Marka Docića iz kornera praktično iznenadio i od kuka se odbio u mrežu. Fenomenalnom loptom iz ugla, kapiten Čukaričkog koji je nešto ranije ušao u igru potvrdio je da se vraća u prepoznatljivu formu posle povrede, a tačku na susret stavio je još jedan rezervista - Mihajlo Baić. Mladi centarfor iskoristio je šansu u završnici koju je dobio umesto Rakonjca i upisao drugi gol u superligaškoj konkurenciji.

Pobedom nad Proleterom fudbaleri Čukaričkog prekinuli su niz od četiri slavlja rivala, i makar do nedelje, kada Partizan gostuje TSC-u prišli drugoplasiranom timu na četiri boda.

SRBIJA 1 – 14. KOLO

Četvrtak

Napredak - Novi Pazar 1:1 (0:0)

/Lončar 70 - Kunić 80/

Petak

Radnik - Voždovac 1:3 (1:1)

/Milovanović 8 - Simonović 24ag, Vujnović 55, Stanisavljević 61/

Čukarički - Proleter 6:1 ()

/Tošić 4, Rakonjac 31, 59, Kajević 51p, Šapić 62, Baić 75 - Evandro 33/

Subota

15.00: (1,72) Mladost (3,60) Kolubara (5,10)

17.00: (2,10) Spartak (3,45) Metalac (3,50)

Nedelja

13.30: (15,0) TSC (6,50) Partizan (1,20)

17.00: (1,55) Vojvodina (4,00) Radnički Kragujevac (6,25)

18.45: (1,10) Crvena zvezda (11,0) Radnički Niš (19,0)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Marko Rakonjac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara