Federiko Bernardeski (©Reuters)
Federiko Bernardeski (©Reuters)

Novi život krila koje je mnogo obećavalo: Bernardeski pred transferom u “italijanski“ Toronto

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.07.22. | 00:32

Tamo ga već čekaju Insinje i Krišito

Sredinom prošle decenije Federiko Bernardeski napravio je pravi bum u italijanskom fudbalu. Zbog njegovog transfera od 40.000.000 evra pre pet godina navijači Fiorentine su još više zamrzeli Juventus i proglasili ga izdajicom, ali on je samo na momente pokazivao raskošni talenat i kvalitet koji ga je preporučio torinskom velikanu zbog čega je ovog leta otišao kao slobodan igrač.

Juventus jeste rastankom sa jednim od heroja šampionskog pohoda Italije na krov Evrope uštedeo 4.000.000 evra godišnje na ime plata, ali je ostao bez ikakve nadoknade. Bernardeski je od supertalentovanog krilnog napadača koji je mnogo obećavao postao višak u Torinu, a razvojni put dalje će ga odvesti u - Toronto!

Izabrane vesti

U svom stilu Đanluka Di Marcio je u kasnim večernjim satima objavio da se čeka samo još zeleno svetlo igrača kako bi transfer u MLS definitivno bio ugovoren. Pregovori kluba i zastupnika italijanskog reprezentativca su se intenzivirali i sada su stvoreni svi uslovi za realizaciju još jednog ambicioznog projekta kanadskog sastava. Naime, Toronto je poslao Alehandra Pocuela u Inter Majami za kompenzaciju od 150.000 dolara, što je važno iz razloga što sada klub Bernardeskija može da angažuje pod vinjetom "Designated Player".

Nedelja, 01.30: (2,15) Toronto (3,45) San Hoze (3,35)

Svaki klub u MLS može da ima najviše tri igrača sa ovom oznakom, što daje mogućnost da se izdvoji veći novac za platu ili obeštećenje od onoga što seleri kep i pravila takmičenja dozvoljavaju. U Torontu su to odnedavno Bernardeskijev sunarodnik Lorenco Insinje, te meksički štoper Karlos Salsedo, treći je donedavno bio Pocuela. Podsetimo, Toronto je Insinjeu dao platu od 11.500.000 evra godišnje, plus još 4.500.000 evra na ime bonusa za potpis, dok je Španac do pre koji dan imao ugovor na 4.600.000 evra.

Uz Insinjea, Bernardeskija u Torontu čeka još jedan italijanski fudbaler - Domeniko Krišito. Prekaljeni štoper stigao je nedavno posle rastanka sa Đenovom. U američki fudbal doveden je i Đorđo Kjelini koji je nedavno potpisao za Los Anđeles.

Još nema detalja o plati dojučerašnjeg krila Juventusa, ali je izvesno da će zarađivati (mnogo) više nego u Torinu. Pominje se će saradnja biti parafirana na četiri sezone.


tagovi

FK TorontoFederiko BernardeskiLetnji prelazni rok 2022Juventus

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara