Nikola Milenković i Kalidu Kulibali (©AFP, ©Reuters)
Nikola Milenković i Kalidu Kulibali (©AFP, ©Reuters)

Juve između Kulibalija i Milenkovića: Paralelni pregovori sa Ramadanijem, Napoli zasad odbija

Vreme čitanja: 3min | sre. 06.07.22. | 23:46

Pričalo se i sa agentom Nikola Zaniola

U Torinu se poslednjih dana akcitno spremaju za život posle Matijsa de Lihta koji karijeru nastavlja u Čelsiju ili Bajernu, a pravo je pitanje ko će da nasledi holandskog štopera. Nekoliko je ideja, a prva želja ostaje Kalidu Kulibali.

Sportski sektor Stare dame obavio je razgovor sa agentom senegalskog štopera Falijem Ramadanijem kako bi se ubrzao eventualni transfer iz Napulja. Na istom sastanku tema nije bio samo Kulibali, već Nikola Milenković. Razlog je taj što klub iz Napulja zasad odbija bilo kakve pregovore sa Juventusom i ne bi da šalje nosioca odbrane u redove direktne konkurencije. Pamti se na stadionu Dijego Armando Maradona još kako je Gonzalo Iguain počinio veliki greh i obukao dres Bjankonera na čemu su mu zamerili svi u Napoliju, a to se desilo samo nakon što je tadašnji šampion Italije aktivirao otkupnu klauzulu od 90.000.000 evra.

Izabrane vesti

10. avgust, 21.00: (1,50) Real Madrid (4,30) Ajntraht Frankfurt (6,50)

U Italiji se šuška da je Juventus sada spreman da izdvoji čak 30.000.000 evra za Kulibalijevu slobodu, iako mu ugovor sa Napolijem ističe za manje od godinu dana. Napoli nije zainteresovan za pregovore, ali bi šampion Afrike verovatno i bio pošto mu se navodno sprema godišnja plata od 6.000.000 evra neto.

Ako bi Kulibali na kraju odbio transfer, Juventusov fokus bio bi na Milenkoviću. Srpski štoper i dalje ne zna gde će da nastavi karijeru, prema svim dosadašnjim informacijama sa Čizme sve je dalje od ostanka u Fiorentini iako u klubu ne bi imali ništa protiv da produži ugovor i ostane, ali je interesovanje veliko. Od Intera, koji se još nije dogovorio sa Pari Sen Žermenom za Milana Škrinijara, do Napolija kome opet zavisi sve od toga hoće li Kulibali da ode. Pored Juventusa, za snažnog štopera iz Senegala interesuju se još Barselona i Čelsi. Za Srbina su se pominjali i neki klubovi iz Engleske, čak i da je Fiorentina odbila ponudu od neimenovanog tamošnjeg kluba...

U slučaju da se dogodi čudo i Juve uzme Kulibalija, pored nekadašnjeg bisera Partizana na radaru su još velika želja Totenhema Pjero Inkapje i Kim iz Fenerbahčea. Koga, opet, traži Ren Bruna Ženesija, sa kojim je sarađivao u Pekingu.

Milenković je takođe u poslednjoj godini ugovora sa Ljubičastima, koji od potencijalnih kupaca očekuju kompenzaciju u visini od bar 15.000.000 evra. Na kraju sve zavisi od De Lihta. Njegov odlazak mogao bi da pokrene ceo lanac transfera u kojem bi se definitivno našao i srpski reprezentativac.

Dok se traži naslednik De Lihtu, rukovodioci Bjankonera obavili su razgovor i sa Nikola Zaniola, Klaudijom Vigorelijem. Konkretne ponude i dalje nema, jer bez prodaje De Lihta Juve nema pare da radi druge transfere. Vigoreli je još u utorak pričao sa direktorom Rome Tijagom Pintom kako bi se našao model za izlazni transfer. Vučica ne želi da proda italijanskog vezistu, ali u slučaju prave ponude posao bi mogao da bude izvodljiv.

Roma navodno hoće Alvara Moratu u paketu, ali o tome nije bilo nikakvih razgovora. Juventus zasad ima reč Anhela di Marije, druga pojačanja su na čekanju...


tagovi

Nikola MilenkovićKalidu KulibaliLetnji prelazni rok 2022JuventusNapoliFjorentinaRomaNikolo Zaniolo

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara