Ajrton Lukas dobro je čuvao Endrika (©Reuters)
Ajrton Lukas dobro je čuvao Endrika (©Reuters)

Nula u velikom derbiju Brazileiraa, Žorž pokrenuo Botafogo (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 22.04.24. | 02:54

Brazil 1: Palmeiras i Flamengo igrali bez golova u Sao Paulu. Tim iz Rija sa Portugalcem na kormilu razbio Žuventud sa 5:1

Dvostruki uzastopni šampion Brazila, Palmeiras, i platežno najmoćniji tim u Brazileirau, Flamengo, koje ove sezone s klupe vodi nekadašnji selektor Selesaa Tite, najveći su favorit za krunu. Već u trećem kolu ovi timovi su odigrali derbi u Sao Paulu. Nije bilo golova, a slađi bod ide u Rio de Žaneiru.

Flamengo je sa Bragantinom ostao na prvom mestu sa po sedam bodova. Već posle tri kola nema nijednog tima sa maksimalnim učinkom, što garantuje još jednu fantastičnu sezonu u zemlji fudbala.

Izabrane vesti

Tim Abela Fereire je bio bolji tim. Titeovi izabranici pretili su uglavnom iz prekida. Domaćin je napadao, ali Endrik i drugovi nisu nalazili put do mreže gostiju. U finišu zatresla se mreža Flamenga kada je Anibal Moreno glavom sa sedam-osam matirao zemljaka Agustina Rosija, ali je pomoćni sudije podigao zastavicu. Gledao se i VAR koji je potvrdio da je ovogodišnje pojačanje Verdaa bio najbliži golu gostiju, pa je kratko trajala radost domaćih navijača.

Najubedljiviju pobedu u trećem kolu ostvario je Botagofo. Tim koji je pre dve nedelje preuzeo Portugalac Artur Žorž, koji je stigao iz Brage, počeo je godinu da dva poraza u Libertadoresu, a sada je živnuo, vezao i drugi trijumf u domaćem šampionatu. Na Nilton Santos stadionu pregažen je povratnik u najbolje društvo Žuventud sa 5:1. Bilo je pet različitih strelaca kod domaćina. Mrežu zeleno-belih su zatresli Žunior Santos, Tikinjo Soares (iz penala), Danil Barosa, Savarino i Montes.

Utorak, 21.00: (1,50) Arsenal (4,50) Čelsi (7,25)

Tim iz Rija je nagovestio da je kriza prošlost i da će i ove godine da bude u gornjem delu tabele.

Posle dva uzastopna poraza na startu, konačno malo radosti i za navijače Sao Paula. Trikolori su pobedili Atleitko Gojaninense u Gojaniji sa 3:0. Posao gostima sa Morumbija olakšala su dva isključenja domaćih fudbalera u nastavku meča. Pocrveneli su Luiz Felipe i Gabrijel Baros, pa su gosti lagano slavili i najavili da su izašli iz krize s početka šampionata.

Urugvajac Agustin Kanobio golom u 71. minutu doneo je Atletiko Paranaenseu pobedu protiv Internasionala iz Porto Alegrea. Strelac jeding gola je pocrveneo u finišu meča zbog dva žuta kartona.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

BRAZIL 1 – 3. KOLO

Subota

Fluminense – Vasko da Gama 2:1 (1:0)

/Ganso 11, Martineli 53 – Vegeti 56/

Bragantino – Korintijans 1:0 (1:0)

/Vitinjo 5/

Gremio – Kujaba 1:0 (1:0)

/Kristaldo 44/

Nedelja

Atletiko Mineiro – Kruzeiro 3:0 (3:0)

/Zaračo 26, Paulinjo 35, Arana 45+2/

Atletiko Paranaense – Internasional 1:0 (0:0)

/Kanobio 71/

Palmeiras – Flamengo 0:0

Vitorija – Baija 2:2 (1:0)

/Mateuzunjo 20, Leonardo 57 – Bil 69, Evaraldo 72/

Atletiko Gojaniense – Sao Paulo 0:3 (0:1)

/Kaljeri 15, Lusijano 52pen, Fereirinja 76/

Botafogo – Žuventud 5:1 (2:0)

/Žunior Santos 4, Tikinjo Soares 9pen, Barbisa 53, Savarino 61, Montes 80 – Boza 85/

Odloženo

Krisijuma - Fortaleza



tagovi

Južna AmerikaBrazilBrazil 1PalmeirasFlamengo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara