Felipe Anderson (©Palmeiras)
Felipe Anderson (©Palmeiras)

Felipe Anderson šokirao Italiju: Palmeiras pre Lacija i Juventusa, Tutosport menjao naslovnu stranu

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.04.24. | 10:24

Klubovi iz Serije A su mu navodno nudili više novca, ali je Brazilac izabrao povratak u otadžbinu

Kažu da se Brazilci teško naviknu na Evropu, da se teško rastanu sa plažama na Atlantiku, od stalnog sunca i opuštenog, mada ne lakog života. Pa ipak, Felipe Anderson je uspevao u tome i punih 11 godina sa uspehom igrao na Starom kontinentu. Sve dok na 31. rođendan nije objavio da mu je bilo dosta i da će uprkos unosnim ponudama da ostane u Seriji A u julu nazad u otadžbinu.

Ovog puta ne u Santos, klub u kome je počeo profesionalnu karijeru, već u tabor Palmeirasa, ljutog rivala iz Sao Paula. Međutim, čak ni to nije toliko iznenađenje koliko Andersonova odluka da odbije novi ugovor u Laciju ili transfer u Juventus.

Izabrane vesti

Brazilski mediji navode da su Italijani nudili više para, mada ovde treba imati rezervu, jer različiti izvori pominju različite sume. Ali da je Anderson zaista bio blizu Juventusa svedoči i naslovna strana torinskog Tutosporta, poslovično dobro obaveštenog kada su u pitanju vesti iz Stare dame. Sada je pogrešio. Objavio je da na naslovnoj strani da je Anderson prvo letnje pojačanje Juventusa. Ubrzo potom je na sajtu Palmeirasa zvanično otkriveno da Felipe stiže u Verdao. Tutosport je brže-bolje povukao naslovnu.

Juve je navodno nudio Andersonu ugovor na tri godine sa platom od 3.000.000 evra po sezoni. Ali nije ni znao da ima konkurenciju iz Brazila. Palmeiras je sve uradio u tajnosti. Nedavno je njegov direktor fudbala Sisero Souza otišao u Fudbalski savez Brazila, ali kada je trener Abel Fereira dao zeleno svetlo drugi starosedeoci u klubu su krenuli u akciju.

Leonardo Holanda, zadužen za pravna i biznis pitanja, dva puta je putovao u Rim da zaključi posao. Andersona je oduševilo to što nigde ništa nije procurelo, a naširoko se govorilo o projektu, igračevoj ulozi u klubu. Nikome van Palmeirasa nije palo na pamet da bi on mogao u Brazil uopšte, kamoli u Palmeiras.

Ugovor je potpisan do decembra 2027. godine. Anderson je dobio izdašnu platu, tu već nema saglasja. Neki pišu malo ispod 3.000.000, drugi čak pominju I 3.500.000 evra. Kako bilo, Anderson od jula u Palmeirasu.


tagovi

Felipe AndersonLetnji prelazni rok 2024Palmeiras

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara