Stanojević: Pravilo bonus igrača je besmisleno, čestitam Zvezdi titulu

Vreme čitanja: 3min | sre. 07.04.21. | 20:48

„Ako imaš kvalitet, igraćeš“, objašnjava strateg Partizana

Partizan je porazom u 164. večitom derbiju praktično izgubio svaku šansu da se uključi u borbu za osvajanje šampionske titule. Crvena zvezda je otišla na ogromnih +12, osam kola pre kraja prvenstva, pa je izvesno da će uspeti da odbrani trofej.

Partizan je imao više od igre u prvom poluvremenu, ali je domaćin zagospodario terenom u nastavku utakmice i posle svega viđenog zasluženo stigao do slavlja.

Izabrane vesti

„Čestitam Zvezdi na pobedi i tituli, što je realnost. Kontrolisali smo veći deo utakmice, u drugom su bili opasniji, nisu imali neke specijalne situacije, desio se prekid i primili smo gol. Gotovo sigurno su osvojili titulu i čestitamo im na tome“, rekao je Stanojević.

Stanojević se na početku meča sporečkao sa Stankovićem.

„Čarke su bile normalne, ja se nikad ne obraćam protivničkom treneru, to nije moj manir. Poštujem ga kao legendu fudbalsku i kao dobrog trenera. Sve je bilo u duhu borbe“.

Trener Partizana je potom imao šta da zameri i Novaku Simoviću.

„Uvek kažem, ne morate da svirate penal van 16 metara da biste rekli da vas je neko oštetio, može da svira neki nepostojeći faul, da svira protivniku, a vama ne. Ali ne bih davao prevelikog značaja tome. Poštujem ekipu koja ima 12 bodova više od nas“.

Kako ste zadovoljni sa mladim Nemanjom Jovićem? I zbog čega je zamenjen Markovićem?

„Zadovoljan sam, dobro je ušao u utakmicu, imao je dve-tri situacije, jedna je bila i diskutabilna. Lazar Marković je jedan od naših najboljih igrača, želeo sam dodatnu energiju, trebalo je da budemo ubojitiji. Hteli smo nešto za nijansu bolje da uradimo“.

Borjan je na kraju sprečio izjednačenje.

„Suma je izvanredno šutnuo, video sam je u golu, Borjan je odlično intervenisao“.

Kažete da je titula rešena, kako u takvim okolnostima motivisati ekipu?

„Ja uvek kažem, mi imamo obavezu prema našim navijačima, da se dokazujemo svaku utakmicu. Kako igrač koji obuče dres Partizana da ne bude motivisan? To je za mene apsurd. Bili smo dobri ceo ovaj period, i večeras smo u pojedinim trenucima bili dosta bolji od protivnika“.

Kanga i Falčineli su preokrenuli situaciju na terenu.

„Oni su popravili igru, ali nas nisu ugrožavali. Dali su i boljim ekipama golove iz prekida, to je opšte poznato. Odaljili su nas malo od našeg gola, ali nije bilo situacija u kojima sam osećao da nam je gol ugrožen“.

Da li biste želeli Zvezdu u polufinalu kupa? I da li biste sad znali kako treba protiv ljutog rivala?

„Svejedno mi je. Imam jasniju sliku, analiziraću večeras utakmicu i sutra ću znati sve da kažem na jedan stručniji način. Sutra ću znati sve“.

Suma je bio dosta dobar. Da li će imati veću minutažu?

„Dobro, ali izgubili smo… Mi smo tim. Ekipa je igrala prvo poluvreme fantastično, on je igrao dobro, ali kada ne pobedite onda ne možete da budete zadovoljni“.

Tri bonus igrača su ostala u svlačionici na poluvremenu. Da li mislite da je to pravilo besmisleno

„Tako je, smatram da je besmisleno. Ako si kvalitet, igraćeš. Ja sam poslednji derbi završio sa tri-četiri bonusa, za sada je Sveta Marković taj koji je neprikosnoven, pa i Jović. Na silu nešto raditi za mene je apsurd“.

Da li Partizan sledeće sezone može da napadne titulu.

„Nadamo se, hajde da sačekamo. Imamo dosta teških utakmica, da vidimo kakvi smo, kakvog smo karaktera. Nisam došao da budem drugi, došao sam da budem konkurent za titulu, Zvezda retko gubi ili gotovo nikad ne gubi utakmice. Hajde da vidimo, ljudi imaju dobrog trenera, dobro igraju, mislim da smo pokazali da možemo. Večeras je bila egal utakmica, tu smo, iako su oni igrali dobro u Evropi, ali pokazali smo da može da se igra. Nije lako pobediti toliko utakmica u nizu“, zaključio je Stanojević.


tagovi

Aleksandar Stanojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara