(Reuters)
(Reuters)

OCENE – SRBIJA: Mladenović na lansiranoj rampi, Mitrović kao Bogdan u košarci

Vreme čitanja: 1min | ned. 10.09.23. | 23:22

Teško je definisati ulogu Ivana Ilića, Tadić bolji nego protiv Mađara, Gudelj je, možda, korisniji kao zadnji vezni

Izabrane vesti

Vanja Milinković SavićGolman
Jeste primio gol, mada je pitanje da li je mogao bolje da reaguje. Što se ostalih segmenata tiče, od odigravanja iz poslednje linije i izlazaka na bočne lopte, izgledao je spremno i koncentrisano. U drugom poluvremenu, sprečio Litvaniju da priđe na samo gol zaostatka.
Ocena
6.5
Miloš VeljkovićOdbrana
Jedini je preživo „seču“ selektora posle Mađarske u odbrani. Bio je dovoljno ubedljiv i u Kaunasu. Možda je bilo situacija kad je mogao brže (gol Litvanaca) ili lakše da očisti naznake komplikovanih situacija, međutim, ostavio je povoljan utisak.
Ocena
6.5
Nikola MilenkovićOdbrana
Teško je sumirati utiske kad je preko puta bila ofanzivno limitirana Litvanija. Deluje da je u blagom padu koji traje od Mundijala. Nije imao mnogo posla, ali kad bi ostao u situacijama „jedan na jedan“ delovalo je pomalo zbunjeno. Na kraju prvog poluvremena nije uspeo da „skupi“ sa Veljkovićem kad je Litvanija postigla gol. Kako je meč odmicao popravljao se i nije imao većih problema tokom drugog poluvremena.
Ocena
6
Srđan BabićOdbrana
znenađenje sektora u defanzivi. Prvi put je igrao u ovim kvalifikacijama i izgledao je kao osveženje. Kao da mu je prijala promena sredine i dolazak u Moskvu. Autoritativan kad je trebalo oduzeto loptu bez faula, a dovoljno siguran kad bi trebalo odigrati pas iz poslednje linije. Sasvim korektno izdanje.
Ocena
6.5
Andrija ŽivkovićVezni
Aktivan, kako na našoj, tako i na protivničkoj polovini. Samo u jednoj situaciji nervozan, kad je dobio žuti karton, ali sve ostalo spada u redovan opis njegovog posla u selekciji. Vrlo dobar.
Ocena
6.5
Filip MladenovićVezni
Pola sata provedenih na polovini rivala ličili su kao da se teleportovao u Hjuston, odakle Amerikanci šalju rakete u orbitu. Tako je levi bek Panatinaikosa poslao dve upotrebljive lopte na glavu Aleksandra Mitrovića za dva gola Srbije u kratkom vremenskom intervalu. Trudio se i posle toga, ali kad je reprezentacija imala kapitalnu prednost logično je što je malo usporio.
Ocena
7.5
Ivan IlićVezni
Utisak je da može da bude koristan baš kad su preko puta rivali poput Litvanije. Možda mu je teško definisati poziciju i obaveze, jer se čini da ume da krene napred, pojavi se iz drugog plana, da nije klasičan zadnji vezni. Umalo da bude i strelac, na divan pas Milinković Savića. Pozadi dovoljno dobar, ali i njemu bi trebalo da bude na umu da je ovo, ipak, samo Litvanija.
Ocena
7
Nemanja GudeljVezni
Znate ono „nije posao novinara da se meša u odluke selektora“, ali novinari moraju da primete da Piksi prati šta se dešava prvotimcu Sevilje na klupskom planu i da bi povratak Serhija Ramosa među Andalužane mogao da znači i prekomandu našeg reprezentativca iz odbrane u vezni red. Tako je bilo u drugom poluvremenu susreta sa Mađarima, kao i sve vreme u Kaunasu i deluje da mu prekomanda prija. Bio je odgovoran, stabilan, jak na lopti... E, sad, što njegovi pasovi napred ne seku odbranu protivnika to je drugi padež. Mada, to i nije zadatak zadnjeg veznog.
Ocena
7
Sergej Milinković SavićVezni
Čini se da je kvalitetnije izdanje pružio na stadionu „Rajko Mitić“ u četvrtak veče. Sad je prepustio Tadiću konce igre u napadu, a njemu po sistemu „šta ostane“. A i takav je bio racionalan, spreman da prihvati ulogu iz drugog plana i u nizu odigravanje iz prve, umalo njegov divan pas ka Ivanu Iliću nije potvrđen pogotkom u drugom poluvremenu.
Ocena
7
Dušan TadićVezni
Bolji nego tri dana ranije u susretu sa Mađarima. Naravno, i protivnik je bio lakši, ali je i kapiten delovao racionalnije, komotnije se osećao na terenu, delovao je da u svakom trenutku može da spoji saigrače sa golom. Kad je to učinio pred kraj prvog poluvremena krunisao je jubilarni 100. meč u dresu Orlova onim što najbolje zna – asistencijom.
Ocena
7.5
Aleksandar MitrovićNapad
Hvala! To je sve možemo i moramo da kažemo najboljem igraču našeg tima. Ujedno i najboljem strelcu. Kao kralj Mida, sve što je dotakao u kaznenom prostoru rivala pretvorio je u zlato. Tri kontakta sa loptom, tri gola. Za njega važi isto što i za Bogdana Bogdanovića, srećni smo što je uvek tu. Nikad ne sumnjajte u Mitrogola, čak ni kad lošije od očekivanog počne kvalifikacije, porciju koju ste od njega naručili će dostaviti na meni.
Ocena
8.5
Stefan I. MitrovićVezni
(Od 73. minuta) – Probao je agresivnošću da probije poslednju liniju Litvanaca, imao jedan dobar prodor, bez naplate.
Ocena
6
Nemanja RadonjićVezni
(Od 84. minuta) - Malo vremena na terenu da bi formirao utisak.
Ocena
-
Lazar SamardžićVezni
(Od 84. minuta) – Tek poneki konatakt s loptom u završnici.
Ocena
-
Uroš RačićVezni
(Od 88. minuta) – Nije imao dovoljno situacija da pokaže šta zna.
Ocena
-
Dušan VlahovićNapad
(Od 73. minuta) – Jeste rezultat bio na našoj strani, a utakmica rešena, ali centarfor Juventusa, iako uvek gladan, nije ušao u šansu.
Ocena
-
Dragan StojkovićTrener
Ovo je bila utakmica u stilu kakav je selektor promovisao kad je došao, pre dve godine. Postavili smo se autoritavino, promenili bokove, oslonili se na centaršuteve Mladenovića i sa te strane deluje da su promene posle Mađara imale efekat. Sve vreme je Srbija kontrlisala dešavanja u Kaunasu i to je zasluga stručnog štaba. Sve ono što nismo imali u Podgorici, Razgradu ili u četvrtak sad smo pokazali, a to je da smo se od početka postavili kao tim koji igra i koji juri napred. Samo da se tako nastavi.
Ocena
7.5



tagovi

oceneOcene SrbaKvalifikacije za Euro 2024fudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara