Nikola Mituljikić, strelac gola protiv Tekstilca (©Starsport)
Nikola Mituljikić, strelac gola protiv Tekstilca (©Starsport)

OFK Beograd traži prekid serije od tri utakmice bez pobede

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.03.24. | 12:49

Romantičari gostuju Tekstilcu u Odžacima (nedelja, 14) u derbiju 24. kola Mozzart Bet Prve lige Srbije

Nema odmora u srpskom fudbalu. Tek što se završilo jedno kolo Mozzart Bet Superlige, odmah na scenu stupa nova runda u Mozzart Bet Prvoj ligi Srbije. Ove nedelje počinje 24. kolo, a derbi će se odigrati od 14 časova u Odžacima, gde će Tekstilac da ugosti lidera drugoligaškog karavana OFK Beograd.

Romantičari su veoma slabo otvorili prolećnu polusezonu, nemaju nijednu pobedu u prva tri meča. Na premijeri ih je iznenadio RFK Novi Sad (0:1), potom na Karaburmi od Grafičara (0:2), a u prošlom kolu je odigrao samo 0:0 sa Inđijom.

Izabrane vesti

S druge strane, Tekstilac je najpre odigrao 0:0 sa Dubočicom u Leskovcu, direktnim konkurentom u borbi za promociju u elitni rang, a potom je u Odžacima savladao RFK Novi Sad (1:0) i pripremio otkaz treneru Kanarinaca Vidaku Bratiću (dobio ga posle poraza od Kolubare). Jedino se kiksom može smatrati rezultat u prošlom kolu sa Grafičarom (2:2), mada je za pohvalu i što je osvojio taj jedan bod, s obzirom na to da je do 87. minuta gubio sa 2:0.


14.00: (3,35) Tekstilac (3,05) OFK Beograd (2,20)


Tekstilac je dužan OFK Beogradu za poraz na njihovom prvom susretu na Karaburmi, 22. novembra prošle godine. Odolevali su gosti do 55. minuta, ali su Romantičari potom golovima Dejana Georgijevića i Nikole Mituljikića slomili otpor rivala.

Nismo navikli da imamo ovakav niz bez pobede i meč sa Tekstilcem dolazi u nezgodnom trenutku. Moramo što pre da krenemo sa dobrim rezultatima i najvažnije da postižemo golove. To nas je krasilo u prvom delu i to smo radili na lak način. U ovih nekoliko mečeva, nedostajala je realizacija, nadam se da će stvari krenuti na bolje“, kazao je defanzivac OFK Beograda Nikola Vujadinović.

Posle ovog, odigraće se još pet kola ligaškog dela Mozzart Bet Prve lige. Posle toga, takmičenje će biti podeljeno na po pola, na plej-of i plej-aut, u kojima će se odigrati još sedam kola. Najbolje dve ekipe plej-ofa direktno će izboriti plasman u elitni rang, dok će treći i četvrti igrati baraž protiv superligaša.


MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE – 24. KOLO

Nedelja

14.00: (1,52) Inđija (3,50) Sloboda Užice (7,25)

14.00: Smederevo - Dubočica

14.00: (3,35) Tekstilac (3,05) OFK Beograd (2,20)

17.00: (2,35) Mačva (3,00) Metalac (3,10)

Ponedeljak

14.00: Mladost GAT - Radnički Novi Beograd

14.00: Radnički Sremska Mitrovica - RFK Novi Sad

14.00: OFK Vršac - Jedinstvo Ub

17.00: Kolubara - Grafičar

***Kvote su podložne promenama



tagovi

OFK BeogradMozzart Bet Prva liga SrbijePrva liga SrbijeTekstilac Odžaci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara