Jorgos Masuras (©Reuters)
Jorgos Masuras (©Reuters)

Olimpijakos sateran uza zid, pobeda u Bratislavi zaceljuje evropske rane

Vreme čitanja: 3min | čet. 11.08.22. | 10:18

Kvalifikacije za Ligu Evrope: Grčki šampion sa mršavih 1:1 iz Pireja ide na noge Slovanu. Loša kadrovska situacija u redovima Atinjana, a u poslednji čas otpao je i štoper Sokratis Papastatopulos

Očajni rezultati grčkih klubova ovog leta. Problem sa kasnijim početkom šampionata stvaraju velike probleme Helenima. PAOK je ispao, na pragu eliminacije iz kvalifikacija za Ligu konferencije su i Panatinaikos i Aris, dok je najveće razočaranje Olimpijakos.

Crveno-beli iz Pireja nokautirani su od Makabija iz Haife u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a ni Liga Evrope nije sigurna. U prvom meču pre sedam dana jedva je izvojevan remi protiv Slovana iz Bratislave (1:1) i to golom Jusefa el Arabija u finišu utakmice. Portugalac Pedro Martins je otišao, a debi mladog Španca na klupi, nekadašnjeg trenera Hadersfilda, Karlosa Korberana, nije dobro krenuo.

Izabrane vesti

Grčki šampion je sateran uza zid pred revanš u Bratislavi večeras (20.30). Mora da pobedi ako želi da izbori evropsku jesen. Remi donosi produžetke i eventualno penale. Slovan je ubedljivo najbolji tim u Slovačkoj. Trener Vladimr Vajs odmarao je protiv Skalice prethodnog vikenda većinu startera, kako bi bili spremni za revanš sa Olimpijakosom.

Ne smemo da pravimo nepotrebne faulove i da dajemo kornere. U prekidima smo bili najviše ugroženi u prvoj utakmici. Dobili smo dobar rezultat, koji je mogao da bude i bolji da smo tokom celog meča bili koncentrisani. Ali ne zaboravimo da smo igrali protiv teškog protivnika. Imali su nedelju dana da se pripremimo. Moramo da budemo disciplinovani i koncentrisani, onda će nam se šanse za uspeh povećati“, prokomentarisao je trener Vajs.

20.30: (3,00) Slovan Bratislava (3,10) Olimpijakos (2,50)

U prvom meču u Pireju zbog povrede nije igrao nekadašnji mladi reprezentativac Srbije, Ivan Šaponjić. On je bio vođa napada u nedelju, kada su pobeđene Skalice sa 3:0. Bivši igrač Partizana, Benfike i madridskog Atletika je postigao gol iz penala. Konkurent za mesto u špicu biće mu Venecuelanac Erik Ramirez, pojačanje iz kijevskog Dinama. Očekuje se da će starter da bude i Aleksandar Čavrić. Vladimir Vajs, Rabio i Holman su povređeni kod domaćina.

Olimpijakos ima problema sa povredama. Najnovija je štopera Sokrartisa Papastatopulosa. On se povrediio u utorak na poslednjem treningu pred put i nije ni otputovao u Bratislavu. Van stroja je i Šime Vrsaljko, Abu Kamara i Rodrigez. Korejac Huang, poslednje pojačanje, nije licenciran za ovu rundu, a od ranije su povređeni Lajdner, Karvaljo, Kristijanson, Fatiga, Hasan i Kurtis. Golovi se očekuje od Masurasa i Tikinja Soareša, dok bi Jusef El Arabi mogao da bude džoker. Očekuje se u startnih 11 da bude i nekadašnje krilo niškog Radničkog Lazar Ranđelović.

---------------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------------

LIGA EVROPE, KVALIFIKACIJE - 1. KOLO (REVANŠI)

Utorak

Škupi - Šamrok 1:2 (0:0) - prvi meč 1:3

/Adetunji 90+4 - Gafni 65, Emaku 85/

Četvrtak

18.00: (2,05) HJK Helsinki (3,35) Maribor (3,80) - prvi meč 2:0

19.00: (3,25) Slovacko (3,30) Fenerbahče (2,25) - prvi meč 0:3

19.00: (1,25) Cirih (6,50) Linfild (10,0) - prvi meč 2:0

20.00: (6,00) Didelanž (4,00) Malme (1,58) - prvi meč 0:3

20.30: (3,00) Slovan Bratislava (3,10) Olimpijakos (2,50) - prvi meč 1:1

21.00: (1,63) Partizan (3,80) AEK Larnaka (5,70) - prvi meč 1:2

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Liga Evropekvalifikacije za Ligu EvropeOlimpijakosSlovan Bratislava

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara