Opet bura u Dortmundu: Haland besan psovao, rastanak se bliži...

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.03.21. | 10:26

Ako Borusija ne obezbedi Ligu šampiona sva je prilika da Norvežanin odlazi već ovog leta

Da je kojim slučajem juče bilo publike na stadionu u Kelnu vrlo je izvesno da bi svojim mezimcima zapevali: "Svi možete da idete osim Halanda"!

Ovako stoji u izveštaju Bilda sa poslednje utakmice Borusije iz Dortmunda koja je dodatno udaljila Milionere od Lige šampiona. Samo 2:2 sa Jarčevima znači novi gubitak zlata vrednih bodova što bi na kraju sezone moglo skupo da košta jedan od najpopularnijih klubova Nemačke. I ne, ne radi se samo o plasmanu u elitu. Radi se o svim reprekusijama koje bi taj neuspeh izazvao.

Izabrane vesti

Erling Haland i pored dva svoja gola mnogo teško je podneo gubitak bodova u Kelnu što su čak i gledaoci kraj TV ekrana jasno videli. Norveški golgeter prvo je na poluvremenu uhvaćen kako psuje dok odlazi u svlačionicu (Jeb..o mrzim ovo! Jeb..o sra.e!), a po poslednjem zvižduku Danijela Ziberta besno je skinuo dres i bacio ga u ruke Horhea Merea, s kojim je očito imao raniji dogovor.

Nemci još pišu kako se Haland nije ni pozdravio sa saigračima i trenerom Edinom Terzićem, odnosno da je prvi, onako frustriran, otišao sa terena.

Mladi napadač očito se ne zadovoljava svojim sjajnim partijama. Dva gola Kelnu, pre toga po dva gola Sevilji, Bajernu, Šalkeu, Menhengladbahu, Lajpcigu... Na 31 utakmici od početka sezone čak 33 pogotka. Ipak, Haland je svestan da sve to ne vredi mnogo bez dobrih rezultata tima.

"Ne mogu da objasnim šta nam se događa u odbrani. Neprepoznatljivi smo", kazao je posle meča Niko Šulc.

Borusija je vodila, Keln preokrenuo, da bi Haland doneo bod u 90. minutu.

"Šta da kažem... Veoma smo srećni što ga imamo", dodao je Šulc.

A Bild se pita: Koliko ćete ga dugo još imati?

Jasno je kao dan na šta aludira nemački list. Mada su se rukovodioci Dortmunda poslednjih nedelja busali u grudi i tvrdili kako nema šanse da Erling Haland ode na leto, neigranje Lige šampiona i te kako bi moglo da utiče na razvoj situacije. Njegovih deset golova u šest utakmica elitnog takmičenja ove sezone jasno pokazuje da je izrastao u igrača svetske klase koji mora da igra u najjačem takmičenju. Borusiju donekle štiti izlazna klauzula koja stupa na snagu tek idućeg leta (75.000.000 evra), što će reći da tokom predstojećeg prelaznog roka može da traži mnogo više novca i tako odbije kupce. Međutim pita se ponešto i sam Haland. Odnosno njegov menadžer Mino Rajola.

A kad Rajola nešto reši...

Borusija, sva je prilika, do kraja sezone ne igra samo za plasman u Ligu šampiona, nego i za još jednu godinu sa Erlingom Halandom.

U suprotnom, biće ovo veoma tužno leto za Milionere. Pa još ako ode i Sančo...

Mozzart je spremio veliko iznenađenje u vidu Bonusa dobrodošlice od 100% za sve novoregistrovane igrače. Informišite se o detajima OVDE.


tagovi

Erling Haland

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara