Foto: ©MN Press
Foto: ©MN Press

Orlići na Krovu za odbranu časti, Stevanović debituje protiv Makedonije

Vreme čitanja: 3min | čet. 24.03.22. | 10:46

Mlada reprezentacija u utakmicu sedmog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo ulazi bez rezultatskog motiva

Nismo više u mraku, sadašnjost nam je konačno svetla, reprezentacija Srbije sa velikom dozom optimizma putuje u Katar na drugi uzastopni Mundijal, ali – kakvo nam je trenutno stanje u omladinskim selekcijama, budućnost ne deluje nimalo obećavajuće. Mlada reprezentacija, kao prva koja bi u narednom periodu trebalo da posluži ispomoć seniorskom timu, ne uliva nadu da će moći da posluži toj svrsi.

Uspevale su naše mlađe selekcije u prethodnih desetak godina da nas pozitivno iznenade, odigraju iznad svih očekivanja, ipak, evropska kruna iz Litvanije, te svetska sa Novog Zelanda u ovom trenutku deluju kao davna, davna prošlost. I pitanje je kada će ih ponoviti.

Izabrane vesti

Aktuelna generacija Orlića definitno neće imati tu priliku, jer u preostale četiri runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo mladih reprezentacija ima matematičke, ali ne i realne šanse da se nađe na kontinentalnoj smotri. Francuska je druga dimenzija, i to je bilo jasno pre početka ciklusa, međutim, ispostavilo se da smo i od Ukrajine miljama daleko. Severna Makedonija, Farska Ostrva i Jermenija u ovom trenutku naša su realnost, i jedino što je do kraja možda ostalo u igri jeste obraz, da probamo da ga odbranimo u preostale četiri kvalifikacione utakmice.

Prvu mlada reprezentacija Srbije igra na stadionu Voždovca protiv Severne Makedonije od 17.00, kada će debi na klupi Orlića upisati Goran Stevanović, treći selektor u ovom kvalifikacionom ciklusu. Brod je na pola puta, nakon nemoći iskazane protiv Francuske napustio Zvonko Živković, Aleksandar Rogić poslužio je kao privremeno rešenje, dok je na nekadašnjem pomoćniku Ilije Petkovića, te kasnije selektoru Gane, da naoštri otupele kljunove Orlićima i pripremi ih za A tim.

"Izuzetno sam motivisan i fokusiran na predstojeće dve utakmice. Ovo je idealna prilika za svakog trenera da pokaže šta i koliko može. Situacija nije najsjajnija, ali ja drugačije doživljavam ovaj posao, rezultat je razume se bitan, on je merilo rada i vrednosti. Pozvao sam mnogo novih igrača, znatno je promenjen tim u odnosu na ranije, a merilo su bile njihove vrednosti, kako igračke, tako i ljudske. Mnogi igrači koji se prodaju, naprave transfer u inostranstvo dolaze ovde i misle kako se oko njih sve vrti. E oni moraju da shvate da samo tim izbacuje pojedinca. Tim je najbitniji. Mislim da ću na taj segment obratiti najviše pažnje u narednom periodu", rekao je Stevanović na svom prvom okupljanju.

U dosadašnjih šest utakmica, mlada reprezentacija Srbije osvojila je pet bodova, jedan manje od današnjeg rivala, čijeg selektora Stevanović dobro poznaje.

Severna Makedonija je odigrala nerešeno sa Ukrajinom od koje smo mi izgubili, imali su i sjajnu partiju protiv Francuske. Cilj je da se predstavimo u najboljem svetlu, a želja da publika dođe u što većem broju. Portivnik ima fenomenalan kvalitet, studiozan rad, vodi ih moj prijatelj Kantalovski koji je izuzetan trener, igraju disciplinovano, radna etika im je na visokom nivou, iuzetno su opasni u traziciji. Moraćemo na mnogo toga da obratimo pažnju i kad imamo loptu da dobro stojimo na terenu. Dobro smo odradili analizu", uverava Stevanović.

SRBIJA M21 - SEVERNA MAKEDONIJA M21, 17.00

Stadion: Voždovac

Sudija: Mihal Očenaš (Češka)

Srbija (4-2-3-1): Gordić - Rogan, Eraković, Drezgić, Kamenović - Lukić, Ilić - Gavrić, Pantović, Terzić - Tedić

Severna Makedonija (4-1-3-2): Denkovski - Hajdari, Manev, Mladenovski, Antovski - Ferati - Voša, Ali, Trajkovski - Tustemovski, Đorđievski

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVESTVO M21

Grupa H

17.00: (1,58) Srbija M21 (3,70) Severna Makedonija M21 (5,70)

20.45: (1,03) Francuska M21 (18,00) Farska Ostrva (40,00)


Grupa B

16.30: (1,01) Mađarska M21 (23,00) San Marino M21 (5,70)

17.30: (2,60) Izrael M21 (3,20) Poljska M21 (2,60)



tagovi

mlada reprezentacija SrbijeorlićiGoran Stevanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara