Darko Brašanac (©AFP)
Darko Brašanac (©AFP)

Osasuna bez Brašanca na Rajkovića i Nastasića

Vreme čitanja: 4min | pet. 31.03.23. | 12:07

Tim iz Pamplone oslabljen gostuje Majorki u petak od 21.00 časova, na otvaranju 27. kola španske Primere

Izuzev Serije A, retko imamo priliku da gledamo u Ligama petice okršaje između ekipa za koje nastupaju srpski fudbaleri. U Španiji je jedan takav trebalo da se odigra baš ovog petka od 21.00 časova, kada će Majorka da ugosti Osasunu. Međutim, gosti na ostrvo u Sredozemnom moru dolaze bez nekadašnjeg veziste Partizana Darka Brašanca.

Ovaj 31-godišnji fudbaler će morati da preskoči susret 27. kola Primere zbog suspenzije, tako da neće imati priliku da na terenu sretne sa sunarodnicima iz redova Majorke, golmanom Predragom Rajkovićem i defanzivcem Matijom Nastasićem. Tek po treći put ove sezone nečemo gledati Brašanca na terenu, s tim što je prve dve utakmice propustio zato što je ostao na klupi.

Izabrane vesti

Možda je ovo i idealan momenat da Brašanac odsluži suspenziju, jer narednog utorka Osasunu očekuje izuzetno važan meč sa Atletik Bilbaom na San Mamesu, u revanšu polufinala Kupa kralja. Brašanac i saigrači su u Pamploni početkom marta ostvarili pobedu sa 1:0, pa imaju dobre izglede da se domognu sencazionalnog plasmana u polufinale nacionalnog kupa.

Može se reći da je Osasuna potpuno podredila ovaj deo sezone tom takmičenju, jer u klupske vitrine za 102 godine postojanja nije ušao nijedan veliki trofej. Samo su u sezoni 2004/2005 Rohiljosi takođe uspeli da stignu do finala Kupa kralja, ali tada ih je posle produžetaka savladao Real Betis sa 2:1. Bez obzira na konačan ishod, to i dalje važi za najveći uspeh kluba iz Pamplone u njegovoj istoriji.

21.00: (2,30) Majorka (3,00) Osasuna (3,95)

Zanimljivo, tada je na klupi Osasune sedeo meksički strateg Havijer Agire, sadašnji trener upravo Majorke.

Vežu me lepa sećanja za Osasunu. Kada sam došao u Španiju pre 20 godina, oni su me dočekali fenomenalno. Proveo sam četiri fantastične godine tamo. Osećam samo veliku zahvalnost prema klubu, koji ove sezone stajno igra i u prvenstvu i u kupu. Imaju veoma dobru ekipu i jasan plan šta žele da rade na terenu“, kazao je Agire.

Zbog važnosti narednog meča, neće biti iznenađenje ako četvorica Osasuninih reprezentativaca, koji su u prethodnih desetak dana bili van Španije, dobiju ograničenu minutažu. Reč je o Davidu Garsiji, Aimaru Orozu, Manuu Sančezu i Abdeu, koji se doduše jesu našli među 19 putnika za Palma de Majorku. Na tom spisku pored Brašanca nije bilo Čimija Avile i Rubena Penje, koji su povređeni.

---------------

Sve utakmice Primere možete da gledate uživo na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-----------------

Veliki broj reprezentativaca imala je u prethodnom prozoru i Majorka. Čak sedmorica nisu bili na Agireovim treninzima tokom prethodne sedmice: Rajković, Kang In Li (Južna Koreja), Đovani Gonzalez (Urugvaj), Denis Hadžikudunić (BiH), Ludvig Agustinson (Švedska), Vedat Murići (tzv. Kosovo) i Leo Roman (mlada reprezentacija Španije). Videćemo u kojoj meri će to da utiče na Majorkin sastav za ovaj meč.

Agustinson se vratio povređen, a trojica su doputovala tek u četvtak. Nije bilo lako pripremiti utakmicu, pogotovo kada znam da su neki igrači putovali i po 20 sati. Međutim, ne tražimo opravdanje. Igramo sa igračima koji su nam na raspolaganju, pred našim navijačima. Znamo da je veliki posao još pred nama“, dodao je Agire.

Osasuna od pobede nad Bilbaom nije uspela da trijumfuje nijednom u prvenstvu. U poslednja tri kola je osvojila samo jedan poen, protiv Selte (0:0), posle čega je izgubila od Valensije (1:0) i Viljareala (3:0). To ipak Majorka nije uspela da iskoristi, ona je već četiri kola bez pobede (remi i tri poraza), pa je ostala 11. na tabeli, sa dva boda manje od devetoplasirane Osasune. Za obe ekipe je u Primeri najvažnije da ostanu daleko od zone ispadanja.

U prvoj polusezoni Osasuna je savladala Majorku sa 1:0. Oroz je savladao Rajkovića početkom drugog poluvremena.

----------------

Počela je trka za pola miliona dinara dnevno!!!

DANAŠNJI IZAZZOV:


pogodi dve utakmice ug 0-2

Danas treba da nađeš samo dva meča sa max. dva postignuta gola i da uz njih sastaviš dobitan tiket. Za rangiranje na dnevnim listama se gleda što veća ukupna kvota uz rešeni izazzov.

----------------

PRIMERA – 27. KOLO

Petak

21.00: (2,30) Majorka (3,00) Osasuna (3,95)

Subota

14.00: (2,05) Đirona (3,50) Espanjol (4,00)

16.15: (1,70) Atletik Bilbao (3,60) Hetafe (6,25)

18.30: (3,30) Kadiz (3,25) Sevilja (2,40)

21.00: (9,50) Elče (4,60) Barselona (1,37)

Nedelja

14.00: (1,60) Selta (3,90) Almerija (5,80)

16.15: (1,20) Real Madrid (6,75) Valjadolid (14,0)

18.30: (2,50) Viljareal (3,20) Real Sosijedad (3,20)

21.00: (1,60) Atletiko Madrid (4,00) Betis (6,75)

Ponedeljak

21.00: (2,15) Valensija (3,20) Rajo Valjekano (3,60)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeraOsasunaMajorkaDarko BrašanacPredrag RajkovićMatija Nastasić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara