Martin Edegard (©Reuters)
Martin Edegard (©Reuters)

Osveženje u Realu: Anćeloti lansira Artetino "pojačanje" Edegarda

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.07.21. | 18:48

Italijanski stručnjak prezadovoljan rezultatima testova norveškog fudbalera

Ne može se reći da je pojačanje, ali definitivno izgleda tako. Ono što nije mogao da dobije kod Zinedina Zidana Martin Edegard dobiće kod Karla Anćelotija – postaće novi standardni prvotimac, zbog čega u Madridu i vlada osećaj kao da se radi o pojačanju.

Madridska štampa prepuna je reči hvale za norveškog reprezentativca. Naime, Karlo Anćeloti bio je oduševljen Edegardovim rezultatima testova i svim onim što je dosad mogao da vidi od njega u pripremama za novu sezonu, pa je praktično izvesno da će mladi Norvežanin biti osveženje u Realovoj postavi. Možda i novi motor Kraljevskog kluba.

Izabrane vesti

Utorak, 20.45: (2,20) Seltik (3,35) Midtjiland (3,35)

List As tvrdi da su 5. jula Anćeloti i Edegard imali privatni sastanak na kojem su pričali o pripremama i onom što Karleto očekuje u predstojećoj sezoni. Ne samo da je postao prvo ime Reala u dosadašnjem radu, već deluje kao da je Edegard spreman za veliki izazov.

Momak koji je u klub stigao kao golobradi klinac u vreme prvog Anćelotijevog mandata vratio se kao “ispoliran“ igrač posle šest meseci provedenih u Arsenalu i sada želi da napravi sledeći korak u karijeri. Rezultati dosadašnjih, naprednih testiranja u Madridu kažu da je Edegard trenutno jedini koji može da nadmaši Tonija Krosa po broju stvorenih šansi. Nemac je u dosadašnjim pripremama stvarao po jednu priliku za saigrače na 31 minut igre, Norvežanin “zaostaje“ 12 minuta za njim. Edegardovi rezutlati toliko su se popravili u odnosu na poslednje merenje da je sada ispred Modrića i Iska, koji je takođe prijatno iznenađenje dosadašnjih priprema kod Anćelotija, mada je njegova budućnost i dalje nepoznata, dok su daleko iza ostali Marko Asensio, Rodrigo i Vinisijus, koga navodno Real želi da proda Mančester junajtedu u paketu s Rafaelom Varanom.

Dobro upućeni izvori tvrde da je kod Edegarda najveća promena zapravo psihološke prirode. Sazreo je kao igrač tokom boravka u Arsenalu, za šta se najveće zasluge pripisuju Mikelu Arteti, zbog čega Španac toliko i želi da se Edegard vrati i odigra celu sezonu kod njega u Severnom Londonu.

Međutim, od toga izvesno neće biti ništa. Vodeći ljudi Reala već su poručili Arsenalu da moraju da sačekaju da Anćeloti donese konačnu odluku, mada je Edegard nestrpljiv. Logično, s obzirom na igrarije koje je prošao kod Zidana poslednjih godina, gde je čak dobijao obećanja da će igrati, što se na kraju nije dogodilo. Bar ne u meri koju je on očekivao.

Real je tim pun veteran i potrebna mu je sve ža krv. Edegard se za kratak period dobro adaptirao na prilike engleskog fudbala, sada to iskustvo želi da nadogradi i postane Anćelotijev kapitalac.

Jer, ne treba zaboraviti da je prošlo više od godinu i po dana otkako je Real potrošio novac za poslednje pojačanje...


tagovi

Martin Edegorletnji prelazni rok 2021Real Madrid

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara