Rafael Varan (©AFP)
Rafael Varan (©AFP)

Čelsi se uključio u trku za Varana, Real i dalje čeka zvaničnu ponudu

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.07.21. | 09:35

Mančester junajted i dalje prvi favorit, blizu konačnog dogovora oko ličnih uslova

Niko i dalje ne zna šta će biti s Rafaelom Varanom. Francuski štoper je na odmoru posle završenih obaveza sa reprezentacijom, gde ujedno razmišlja o budućnosti. I u ovom trenutku su sve karte otvorene.

Iz Madrida stižu konkretne informacije da Varan još nije zvanično odbio ponudu od Reala za novi ugovor, iako je jasno da je u ovom trenutku bliži odlasku nego ostanku. Varan je u intervjuu za Marku pre Evropskog prvenstva izneo sumnje u ostanak, posle čega je i počeo da se kuva transfer u Mančester.

Izabrane vesti

11. avgust, 21.00: (1,90) Čelsi (3,40) Viljareal (4,30)

Relevantni evropski insajderi tvrde da je Mančester junajted najbliži Varanovom potpisu jer se danima unazad intenzivno radi na ovom transfer kroz razgovore s njegovim agentom Frankom Trimbolijem gde se pominje godišnja plata od 12.000.000 evra neto, a Marka sada tvrdi da se u trku uključio i Čelsi. A Real Madrid još čeka zvaničnu ponudu...

Aktuelni šampion Evrope prati situaciju oko Varana poslednjih nekoliko sedmica, a sada su odgovorni na Stamford Bridžu rešili da opipaju puls jednom od najtraženijih defanzivaca na kontinentu. Tomas Tuhel je od dolaska na novu adresu u januaru insistirao na tome da se pojača polje ispred gola Eduarda Mendija, odnosno da Tijago Silva dobije još jedno jako ime koje bi kompletiralo triling uz Antonija Ridigera.

Čelsi se ovih dana aktivno bavi dovođenjem Erlinga Halanda, ali su pregovori s čelnicima Dortmunda jako teški pošto nemaju nameru da puste norveškog centarfora, zbog čega je sada u fokusu Varan. Francuski štoper želi novi izazov i jasno da mu je Premijer liga najzanimljivija iz više razloga – od kvaliteta takmičenja, konkurencije, do finansija. Podsetimo, Varan u Realu ima platu od 5.000.000 evra, a klub mu je za produžetak saradnje ponudio 7.500.000 godišnje, dok Junajted nudi znatno više.

Plavci mogu da finansijski da isprate Varanove zahteve, a ka Zapadnom Londonu može da ga privuče ambiciozan projekat s obzirom da Tuhel na raspolaganju ima jedan od najtalentovanijih sastava u Evropi.



tagovi

Rafael Varanletnji prelazni rok 2021ČelsiMančester Junajted

Obaveštavaj me

Real Madrid
Čelsi
Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara