Najnovije vesti

Dogodilo se i to: Real Madrid 533 dana nije potrošio ni evro na pojačanja

Vreme čitanja: 2 minuta

Post traje od 20. januara 2020. godine

Opamete se svi, pa i Real Madrid. Mada bismo pre svega mogli da kažemo da je u pitanju bio prinudan proces, kako bi se na svaki mogući način zaustavio odliv novca. Zvuči neverovatno, ali Kraljevski klub 533 dana nije potrošio ni evro na pojačanja. Poslednji put to je učinio 20. januara 2020. godine, kada je platio 30.000.000 evra za Rejniera iz Flamenga.

Španski mediji taj potez smatraju zatvaranjem brazilske trilogije, čiji su deo bili Vinisijus i Rodrigo, dragulji koji su zajedno sa Rejnijerom koštali 120.000.000 evra.

Od tada su prošla dva prelazna roka, a treći je nedavno otvoren. Real Madrid još uvek nije potrošio ni evro za jačanje prvog tima. Veruje se da bi to moglo da prekine samo eventualno otvaranje mogućnosti za transfere Mbapea i Halanda.

U međuvremenu inkasirana su neka ozbiljna obeštećenja od prodaja Regilona (30.000.000), Hakimija (40.000.000), Oskara Rodrigeza (15.000.000), a kada se njima dodaju i sitni prihodi od pozajmica Hamesa, Bejla, Sebaljosa, Valjeha, Majorala i Rejnijera dolazi se od prihoda od oko 100.000.000 evra.

Veliki "besplatan" posao ovog leta predstavljalo je dovođenje sjajnog Davida Alabe, posle rastanka sa Bajernom. Univerzalni defanzivac trebalo bi da predstavlja idealnu zamenu za Serhija Ramosa.

Florentino Perez je morao da promeni strategiju i smatra se da je vrlo dobro upravljao situacijom tokom pandemije. Takođe, Kraljevski klub bi posle toliko godina mogao da se osloni na mlade igrače, kao što su Vinisijus, Rodrigo, Edegard, Valverde, pa i Jović, što bi u slučaju uspešnih rezultata moglo da mu donese nove finansijske benefite.

Ostale vesti

Najviše komentara

Kladionica vesti

Uživo
Najava mečeva