Mario Diks skroz levo (©Starsport)
Mario Diks skroz levo (©Starsport)

Otkaz za sudiju koji nije video Ronaldov gol u Beogradu

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.04.21. | 15:01

Glavni arbitar Dani Makeli raskinuo saradnju sa pomoćnikom

Svaka greška se skupo plaća na velikoj sceni, posebno ako si pogrešio na štetu Kristijana Ronalda zbog čega je ceo svet čuo za previd sudijske trojke na čelu sa Danijem Makelijem. Činjenica je međutim da za previd u Beogradu, sada već čuveni gol koji nije priznat jer arbitri nisu videli da je lopta prešla gol-liniju pre no što je Stefan Mitrović izbio u polje, najveću krivicu snosi pomoćnik Mario Diks.

A on je zbog tog previda – dobio otkaz.

Izabrane vesti

Tačnije, Dani Makeli mu je saopštio da ubuduće neće sarađivati sa njim što znači i da Diks neće imati privilegiju da sudi na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu. Umesto njega, Makelijev drugi asistent ubuduće će biti Jan de Vris.

Godinama radim sa Mariom i razumećete da je ovo bila teška odluka zbog čega je neću dalje komentarisati“, prenose holandski mediji Makelijevu izjavu, a citiraju i samog Diksa.

Nije mu lako.

Veliko, veliko razočaranje za mene, baš pred Evropsko prvenstvo. Makeli mi je rekao da želi da nastavi sa drugim pomoćnikom, jer je izgubljeno poverenje u našoj saradnji“.

Makeli i Diks su inače zajedno sudili i finale Lige Evrope 2020, pa i polufinale Klupskog svetskog prvenstva ranije ove godine:

Zaista sam se nadao većoj podršsci, razumevanju i poverenju posle uspešne saradnje svih ovih godina“, neutešan je Diks.

Uzalud, Makeli mu je okrenuo leđa. Dalo se naslutiti još kad se odmah posle utakmice izvinio Kristijanu Ronaldu i celom portugalskom timu. Samo da bi sada svu krivicu svalio na Diksa.

Podsetimo, Ronaldo je zbog sudijskog previda toliko pobesneo da je bacio kapitensku traku i izašao sa terena. Tu kapitensku traku je pronašao vatrogasac Đorđe Vukićević i odmah je stavio na sajt Limundo ako bi prikupio pomoć za lečenje šestomesečnog Gavrila Đurđevića. Traku je na licitaciji kupila kompanija Mozzart za 7.500.000 dinara.

Makeli će inače narednu međunarodnu utakmicu suditi u četvrtak na Madrigalu na kome će Viljareal dočekati zagrebački Dinamo sa namerom da sačuva gol prednosti sa Maksimira.



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara