Piksi Stojković ©Star Sport
Piksi Stojković ©Star Sport

Piksijeva poruka Portugalcima: Još mi je draže ako je lopta prešla gol-liniju, Srbi ne plaču posle nepravdi

Vreme čitanja: 3min | uto. 13.04.21. | 11:56

„Iznenadio me je Kristijano, mogu da budu zadovoljni što nisu izgubili meč“, poručio selektor Srbije

Za prvi ciklus kao selektor Srbije Dragan Stojković Piksi je zaslužio odličnu ocenu. Na mečevima protiv Irske, Portugalije i Azerbejdžana Orlovi su uzeli sedam bodova, i ustremili ka konačnom cilju – Mundijalu u Kataru.

Čini se da je nekadašnji as svetskog fudbala promenio i krvnu sliku Orlova, da Srbija izgleda mnogo pismenije, borbenije, jednostavno bolje nego u prethodnom periodu. Istina, pravi izazovi nas tek očekuju, ali...

Izabrane vesti

Imamo pravo na optimizam. Posebno posle drugog poluvremena meča sa Portugalijom, koje završen na kontroverzan način. Sudijska trojka nije videla da je lopta posle šuta Kristijana Ronalda celim obimom prešla liniju, što je ražestilo jednog od najboljih igrača sveta.

O tom detalju, ali i startu na klupi Orlova pričao je Dragan Stojković Piksi tokom jutrošnjeg gostovanja na televiziji N1.

„Iz jedne slike vidi se da je prešla gol-liniju, iz druge, kada se gleda sa visine ona nije prešla, to će posebno Srbi da kažu. Video sam, to je prošlost. I ako je prešla, meni je još draže. Mi smo imali mnogo nepravde ranije, ali nismo plakali, nismo tražili javno izvinjenje... Portugalija ne bi zasluženo pobediila i da im je priznat gol, oni su najbolji u Evropi, ali smo ih nadigrali potpuno na Marakani. Da pojasnim stvari oko ovog gola. Ako vratite film 20 minuta ranije, imali smo čist penal. Lopta je udarila u ruku igrača sa brojem četiri i sudija nije svirao penal. Nemaju pravo da se ljute, treba da budu srećni što nisu izgubili utakmicu“, poručio je za N1 Dragan Stojković Piksi.

Morao je selektor Srbije da prokomentariše i potez Kristijana Ronalda, koji je bacio kapitensku traku. Kasnije je kompanija MOZZART otkupila pomenutu traku i novac prosledila u humanitarne svrhe.

„Iznenađenje je da reaguje na taj način. On je najbolji u istoriji ovog sporta. Pola Srbije ga voli i navija za njega. Verovatno je bio iziritiran rezultatom, očekivao je pobedu, što je bilo i očekivano. Iznenadili smo ga“.

Piksi ističe da je pristalica VAR-a jer je suđenje poštenije i manje ima grešaka.

„VAR je uveden da bi bilo poštenije suđenje. Uvek će biti podeljenih mišljenja. Protiv su oni koji kažu da usporava igru. Pa onda vidimo u Engleskoj da glavni sudija ne ide da gleda, nego čeka da mu kažu iz sobe, dok u drugima sudija gleda i procenjuje. Poštenije je svakako sa VAR-om, nemate pravo da se ljutite“.


On ističe da je zadovoljan učinkom iz tri utakmice, s obzirom na to koliko je vremena proveo zajedno sa igračima.

„Start je dobar s obzirom na vreme koje smo proveli zajedno. Imali smo samo dva treninga, a morao sam da iskoristim to vreme da upoznam igrače, da im kažem neke stvari, da oni veruju u to što im kažem. Atmosfera je fenomenalna. Slušao sam razne priče te klanovi, sujeta, ovaj vuče na jednu stranu... ovo vam kažem sigurno, bila je sjajna atmosfera i to je najbitnije i to mora uvek da bude tako, jer svi imamo veliki cilj“.

Upitan je i o pričama da se igrači ne trude kada igraju za reprezentaciju kao kada igraju za klubove.

„Ne mogu da govorim za neko vreme koje je prošlo, takve stvari nisam video - da se ne zalažu, ne trče i ne bore se. Nisam ranije bio tu. Kada pobeđujete i igrate dobro, naravno da će taj plasman da bude bolji, da li smo 25. ili 15. na rang-listi, meni neće promeniti život, ali naša obaveza je da stvaramo što bolji imidž našeg fudbala“,

Kako birate igrače?

„Gleda se njihova forma, individualni kvalitet, moram da kažem da se niko nije mešao niti uticao na mene, imao neki predlog ili želju, pa da ja učinim nešto po nečijoj želji. Isključivo je to moja stvar, uzmem papir i olovku, pišem imena po pozicijama. Vrlo je jednostavno ako pošteno radite taj posao, mislim da su svi igrači zaslužili da budu tu koji su dobili poziv. Ali ja nisam opterećen rezultatima, mirno spavam, važno mi je da stvorim jaku grupu, koja će isto da misli, da ima isti cilj, da se bore, da trče, da se zalažu, da poseduju kolektivni duh, nema individualizma, individualni kvalitet da, ali u cilju kolektiva“.

 

 

 


tagovi

Dragan Stojković PiksiKristijano Ronaldo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara