Mozzart i heroj vatrogasac rasplamsali nadu za Gavrilovu pobedu

Vreme čitanja: 3min | ned. 04.04.21. | 15:22

Pobedniku licitacije uručena Ronaldova traka, u fond ide 7,5 miliona dinara. Generalni direktor kompanije Mozzart, Slobodan Prodanović: Lečenje dece nikako ne sme biti „najvažnija sporedna stvar na svetu"

Iz Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd poslat je dimni signal na gorući problem u lečenju spinalne mišićne atrofije – kakav je ovo svet kada lek za jedno dete košta više od dva miliona dolara?

Vatrogasac Đorđe Vukićević i Mozzart rasplamsali su nadu za pobedu malog Gavrila, a na terenu humanosti spojio ih je nefudbalski potez Kristijana Ronalda. Njegova kapitenska traka, bačena u revoltu posle nepriznatog gola na meču Srbija – Portugal, završila je u rukama heroja sa Marakane, potom na licitaciji, a onda i kod predstavnika kompanije Mozzart koja je dala najveću ponudu na aukciji preko Limunda – 7,5 miliona dinara.

Izabrane vesti

U kvalifikacijama za Mundijal nema VAR-a, pa je sudbina bila glavni sudija ovog meča. I odredila je da pobednik može biti samo Gavrilo Đurđević, beba koja vodi najtežu bitku. Za nekoliko godina niko se neće sećati rezultata 2:2, a ni Kristijanovog gola. Pamtiće se samo ako taj poništen pogodak na kraju bude značio Gavrilovu pobedu.

Najbolji igrač sveta, kapiten prvaka Evrope, odbacio je traku u 93. minutu na našem najvećem stadionu, verovatno u poslednjim bitnim utakmicama bez VAR-a, ali je ona dospela u prave ruke. Kod lidera u igri na humanost, kod kompanije koja već godinama pomaže u prikupljanju sredstava za lečenje dece.

Mozzart je želeo da pošalje poruku da lečenje dece nikako ne sme biti „najvažnija sporedna stvar na svetu“. Drago nam je da se u svetskim medijima o ovoj humanitarnoj aukciji pisalo više nego o tome da li je lopta kod Ronaldovog gola prešla liniju ili ne. Ponudama na Limundu smo, ujedno, želeli da skrenemo pažnju na velike probleme sa kojima se susreću roditelji u prikupljanju sredstava za lečenje svoje dece. Konačan rezultat meča Srbija – Portugal više nije bitan, sada su sve oči usmerene na konačan ishod Gavrilove borbe. Hvala vatrogascu Đorđu koji je plemenitim gestom zasenio sve Ronaldove poteze te večeri, kao i organizaciji „Zajedno za život“ i Jovanu Simiću koji su sproveli aukciju“, istakao je generalni direktor kompanije Mozzart, Slobodan Prodanović, koji je primio traku od mladog vatrogasca.

Uručenju trake Mozzartu prisustvovao je deo brigade na čelu sa Milošem Majstorovićem, komandantom Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd, kao i vršilac dužnosti pomoćnika ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić. Oni su odali priznanje Đorđu na plemenitoj ideji, a vatrogasac o kome je pisao Rojters i čija je priča osvanula u vodećim svetskim medijima, podsetio je da se novac i dalje prikuplja.

Hvala Mozzartu i Ministarstvu unutrašnjih poslova što su nam pružili veliku podršku u ovoj važnoj akciji. Pokušavamo da spasimo život jednog deteta i nadam se da ćemo uspeti u tome. Od ponedeljka Sektor za vanredne situacije pokreće svoju akciju, koju je odobrio i ministar, nadamo se da će biti prikupljeno dosta novca. Još jednom pozivam sve ljude koji su u mogućnosti da pomognu, da pošalju SMS sadržine 973 na broj 3030 i da pomognu malom Gavrilu u što većem broju“, istakao je Đorđe Vukićević.


tagovi

kompanija mozzartKristijano Ronaldo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara